share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Ιδέες Οργάνωσης και Diy με Λιγότερο από 10 Ευρώ από τον Σπύρο Σούλη

Ιδέες Οργάνωσης και Diy με Λιγότερο από 10 Ευρώ από τον Σπύρο Σούλη

Υπάρχουν κάποια σημεία στο σπίτι μας που πρέπει να είναι πάντα οργανωμένα και στιλάτα. Από την άλλη μεριά τα συγκεκριμένα σημεία-μέρη είναι και αυτά που χρησιμοποιούμε περισσότερο από όλα πράγμα που σημαίνει πως το να είναι σε τάξη είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Δείτε, λοιπόν, τους πιο οικονομικούς, έξυπνους και στιλάτους τρόπους για να οργανώσετε τα δύο πιο δύσκολα μέρη του σπιτιού. Μιλάμε για την βιβλιοθήκη και το μπουντουάρ.

Βιβλιοθήκη Ένα σημείο του σπιτιού που πάντα έχει πολλά πράγματα, βιβλία, διακοσμητικά, κορνίζες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Είναι ένα από τα δύσκολα σημεία που πρέπει να κρατάμε οργανωμένο, τακτοποιημένο και φυσικά στιλάτο.

Η βιβλιοθήκη είναι ένα έπιπλο το οποίο μπορεί από τη μία να είναι πολύ λειτουργική αλλά από την άλλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαχωριστικό ή και διακοσμητικό για έναν χώρο.

Βάλτε στη βιβλιοθήκη σας εκτός από βιβλία και όμορφα διακοσμητικά.

Γενικά tips:

  • Διαλέξτε τα πιο αγαπημένα σας βιβλία και κρατήστε μόνο αυτά.
  • Μην παραφορτώνετε τη βιβλιοθήκη σας ειδικά αν δεν είναι εντοιχισμένη.
  • Διακοσμήστε με αντικείμενα που αγαπάτε.
  • Μην φοβάστε τα μεγάλα αντικείμενα στη βιβλιοθήκη σας. Διαοκοσμήστε και με “περίεργα» αντικείμενα αν το θέλετε.
  • Βάλτε κουτιά αναμνήσεων από τα ταξίδια σας (ένα πολύ ωραίο κόλπο ώστε να κρατάτε ενθύμια και αναμνήσεις από τα ταξίδια σας είναι να τα βάζετε όλα μαζί κάθε φορά σε ένα κουτί! Διαλέξτε ακόμα και κουτιά σε σχήμα βιβλίου.
  • Οργανώστε τα βιβλία ανάλογα με το μέγεθος ή το χρώμα. Μην οργανώνετε με βάση το είδος γιατί δεν θα έχετε το διακοσμητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Οργανώστε τα βιβλία σας ανάλογα με το μέγεθος ή το χρώμα.

DIY: Οργανώστε το δικό σας ράφι με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και κόστος 2 ευρώ!

Οργανώστε το ράφι σας με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Τι θα χρειαστείτε: χρωματιστά κανσόν χαρτόνια (ένα πακέτο φύλλα μπορεί να κάνει 1,5-2 ευρώ και έχει μέσα 60 φύλλα), χαρτοταινία ή ταινία διπλής όψης και τα βιβλία σας.

Διαλέξτε τα χρώματα που θέλετε ώστε να δημιουργήσετε αποχρώσεις και περιοχές.

Αρχίστε να ντύνετε ένα-ένα τα βιβλία απλά με το να κολλάτε με χαρτοταινία ή ταινία διπλής όψης τα χαρτόνια πάνω στα εξώφυλλα.

Αν θέλετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα δεν κόβετε στο μέγεθος του βιβλίου το χαρτόνια. Απλά το εφαρμόζετε στην κάτω πλευρά.

Αν θέλετε να φαίνονται τα ύψη των βιβλίων τότε τα μετράτε πριν τα κολλήσετε και τα κόβετε στο σωστό σημείο.

DIY: Φτιάξτε υπέροχα κουτιά αναμνήσεων

Φτιάξτε ιδιαίτερα κουτιά αναμνήσεων.

Τι θα χρειαστείτε: κουτιά σαν βιβλία ή κουτιά ξύλινα (ένα κουτί μπορεί να κοστίζει 4 ευρώ και μπορείτε να το βρείτε σε μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας), ακρυλικά χρώματα σε παστέλ αποχρώσεις, μαύρο ακριλικό, πινέλα

Διαλέξτε αρχικά τα χρώματα που ταιριάζουν στην βιβλιοθήκη σας. Βάψτε τα κουτιά στα χρώματα που θέλετε και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Στο μέρος του κουτιού που θα φαίνεται γράψτε με μαύρο χρώμα τη λέξη ή το μέρος που θέλετε να θυμάστε!

DIY: Υπέροχο διακοσμητικό και φωτιστικό από πλαστικές σακούλες πούδρα

Αυτό το φωτιστικό είναι φτιαγμένο από σακούλες.

Τι θα χρειαστείτε: χαρτόνι, σακούλες πούδρα, ξύλινα καλαμάκια, κοπίδι, ψαλίδι, κόλλα

Ξεκινήστε κόβοντας το χαρτόνι σε 4 κύκλους. Κολλήστε τους ανα δύο μεταξύ τους. Οι δύο για τη βάση είναι έτοιμοι και στους άλλου δύο κόψτε έναν εσωτερικό κύκλο δημιουργώντας έτσι ένα δαχτυλίδι το οποίο θα ντύσετε με πλαστική σακούλα.

Περάστε από τη βάση περιμετρικά τα καλαμάκια. Πάρτε τις σακούλες και κόψτε τις σε λωρίδες. Διπλώστε τις και σιγά-σιγά καρφώστε μέσα στα καλαμάκια. Μια λωρίδα αντιστοιχεί σε δυο καλαμάκια. Συνεχίστε εναλλάξ. Στο τέλος καρφώστε στο πάνω μέρος από τα καλαμάκια το χάρτινο δαχτυλίδι και το φωτιστικό σας είναι έτοιμο.

Διαφήμιση

DIY: Φτιάξτε μοναδικά καλαθάκια από μεγάλες πλαστικές αρωματικές σακούλες για να οργανώσετε τα μικρά σας αντικείμενα

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο καλάθι από σακούλες.

Τι θα χρειαστείτε: μεγάλες πλαστικές αρωματικές σακούλες (οι οποίες κοστίζουν κάτω από 3 ευρώ), κόλλα σιλικόνης

Κόψτε λωρίδες κατά μήκος από την κάθε πλαστική σακούλα. Δέστε έναν κόμπο περίπου στην αρχή της σακούλας και ξεκινήστε να πλέκετε πλεξούδα. Όταν τελειώσει η μια πλευρά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες με έναν κόμπο στην άκρη της σακούλας και συνεχίστε να πλέκετε μέχρι να έχετε το επιθυμητό μάκρος.

Ξεκινήστε με κόλλα σιλικόνης να τυλίγετε σιγά-σιγά την πλεξούδα δημιουργώντας μια σπείρα. Συνεχίστε τη σπείρα προς τα πάνω μέχρι να δημιουργήσετε ένα καλαθάκι. Το καλαθάκι είναι έτοιμο για ζώνες, φουλάρια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Μπουντουάρ Είναι ο χώρος που φυλάτε όλα σας τα κοσμήματα, τα καλλυντικά, τα αρώματα και θέλετε πάντα να μπορείτε να βρίσκετε αυτό που ψάχνετε και να είναι όλα σε τάξη.

Διαλέξτε μια γωνία μέσα στο σπίτι που θα νιώθετε καλά, βάλτε ένα γραφείο, ένα ράφι, μια κονσόλα και φυσικά αν έχετε ένα μπουντουάρ. Συμπληρώστε με ένα σκαμπό και όμορφα διακοσμητικά καθώς και φρέσκα λουλούδια.

DIY: Μοναδικό διακοσμητικό πομ-πομ από αρωματικές πλαστικές σακούλες

Αυτό το διακοσμητικό πομ πομ θα ομορφύνει τον χώρο σας.

Τι θα χρειαστείτε: πλαστικές σακούλες (η πλαστική σακούλα κοστίζει κάτω από 2 ευρώ), ψαλίδι, μια κορδέλα και ένα κομμάτι χαρτόνι

Ξεκινήστε κόβοντας τις πλαστικές σακούλες σε λωρίδες. Δέστε την κάθε λωρίδα με την άλλη κάνοντας έναν κόμπο και δημιουργώντας έτσι ένα κουβάρι γύρω από το χαρτόνι. Βγάλτε το κουβάρι από το χαρτόνι και περάστε στη μέση την κορδέλα. Δέστε την κορδέλα πολύ σφιχτά και μετά με το ψαλίδι κόψτε τις δύο άκρες. Το πομ πομ σας είναι έτοιμο και μυρίζει υπέροχα.

DIY: Ένα υπέροχο σταντ για τα κοσμήματα σας

Αυτό το σταντ θα βάλει σε τάξη τα κοσμήματά σας.

Τι θα χρειαστείτε: ένα ρηχό πιάτο και ένα μπολ, ένα κηροπήγιο και κόλλα στιγμής

Αρχικά μπορείτε να βάψετε το κηροπήγιό σας σε ό,τι χρώμα ταιριάζει με τα πιάτα σας ή να το αφήσετε όπως είναι. Κολλήστε στη μέση του πιάτου το κηροπήγιο από την κάτω πλευρά. Στην πάνω πλευρά του κηροπήγιου κολλήστε το μπολ και περιμένετε να σταθεροποιηθεί. Το σταντ είναι έτοιμο και μπορείτε να στολίσετε να βάλετε σε αυτό όλα σας τα κοσμήματα.

DIY: Το Ιδανικότερο αντικείμενο για να κρεμάσετε τα κοσμηματά σας είναι ένας τρίφτης

Οργανώστε τα κοσμήματά σας με τη βοήθεια ενός τρίφτη.

Τι θα χρειαστείτε: έναν τρίφτη (ακόμα και τον παλιό σας), σπρέι στο χρώμα που επιθυμείτε

Ξεκινήστε βάφοντας στο σπρέι της επιλογής σας τον τρίφτη και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα σκουλαρίκια σας.

DIY: Φτιάξτε μια μοναδική κρεμάστρα με φελλούς από κρασί μόνο με 3 ευρώ

Φτιάξτε αυτήν την κρεμάστρα μόνοι σας.

Τι θα χρειαστείτε: φελλούς από κρασί, μια ξύλινη τάβλα και κόλλα στιγμής.

Αρχικά μπορείτε να βάψετε τους φελλούς στο χρώμα που θέλετε. Έπειτα μετρήστε τις αποστάσεις να είναι περίπου στα 4- 5 εκατοστά. Κολλήστε το φελλό με κόλλα στιγμής και η κρεμάστρα σας είναι έτοιμη.

Πηγή

Διαφήμιση

logo