Πού οφείλει την ευεργετική δράση της, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να την καταναλώσουμε
Η παράδοση λέει ότι το ρόδι φέρνει καλή τύχη. Κατά κάποιον τρόπο αυτό ισχύει, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς φέρνει περισσότερα χρόνια νεότητας, πλούσιο καθώς είναι σε αντιοξειδωτικά συστατικά, το φυσικό αντιγηραντικό όπλο που μας προσφέρει η διατροφή.
Πώς συνδέονται όμως τα αντιοξειδωτικά με την αντιγήρανση; “Είναι σαν μικρά μαγνητάκια που εισχωρούν στο σώμα και προσελκύουν τις ελεύθερες ρίζες» εξηγεί η Αρετή Καφαντάρη, BSc Marketing, MBA, Face Yoga expert, σύμβουλος ολιστικής διατροφής, juice therapist και raw food chef. “Οι ελεύθερες ρίζες κυκλοφορούν μέσα στο σώμα χωρίς να μπορούν να βρουν το ταίρι τους, επομένως μάς δημιουργούν φθορές στο DNA, άρα πρόωρη γήρανση».
Η παραπάνω ειδικός παρουσιάζει τον καλύτερο τρόπο να καταναλώσουμε το ρόδι για να επωφεληθούμε στο μέγιστο από την αντιγηραντική δράση του: “Ιδανικά σε ωμή μορφή, και μάλιστα σε χυμό από έναν πολύ καλό αποχυμωτή ψυχρής έκθλιψης, ώστε να μπορέσουμε να αντλήσουμε όσο περισσότερη ποσότητα χυμού γίνεται. Για να βγάλουμε ένα ποτήρι χυμούχρειαζόμαστε την πενταπλάσια ποσότητα ροδιού, που σημαίνει ότι γεμίζουμε τον οργανισμό με την πενταπλάσια δόση αντιοξειδωτικών». Άλλες τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με την κ. Καφαντάρη, είναι τα φρούτα του δάσους, το πράσινο τσάι, το ελληνικό τσάι του βουνού αλλά και το matcha. Δείτε παρακάτω έναν τρόπο να φτιάξετε χυμό από ρόδι.
Πηγή:womantoc.gr