Είναι από την Κίμωλο και αγαπάει πολύ το φαγητό. Ο Αλέξης Επιθυμιάδης είναι ένας Έλληνας food blogger που του αρέσει να μαγειρεύει.
Στο blog του, alwayshungry.gr μας λέει πως να φτιάξουμε βήμα-βήμα την πιο παλιά μορφή πίτσας η οποία δεν έχει καθόλου τυρί αλλά είναι πεντανόστιμη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε και εσείς είναι τα εξής:
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ. μαγιά (1 κ.γ.)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 ml νερό
Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε.
Για τη γέμιση:
- 5-6 ώριμες ντομάτες
- 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
- 200 ml. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Η πίτσα αυτή λέγεται και λαδένια.
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη ζύμη σας. Διαλύστε τη μαγιά σε ένα ποτήρι με λίγο χλιαρό νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι και κάντε μια λακούβα στη μέση. Προσθέστε στη λακούβα το νερό και τη μαγιά και ανακατέψτε. Προσθέστε λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο νερό και ζυμώστε.
Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά με 1 ώρα.
Στο μεταξύ ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
Κόψτε και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και αφαιρέστε τα σπόρια και τα πολλά υγρά.
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίξτε ελαιόλαδο και απλώστε το να πάει παντού. Βάλτε το ζυμάρι και απλώστε το με τα χέρια.
Έπειτα βάλτε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τις ντομάτες.
Στο τέλος ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Ψήστε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 50-60 λεπτά.
Η λαδένια, όπως λέγεται η συγκεκριμένη πίτσα, τρώγεται τέλεια και κρύα.