Μήπως την έχετε φτιάξει κι εσείς; Είναι η Νο1 συνταγή μαγειρικής σύμφωνα με την Google!
Λίγο πριν φύγει το 2017 το google κάνει τον απολογισμό του και βγάζει στη δημοσιότητα λίστες με όλα όσα κέρδισαν το ενδιαφέρον και την προσοχή των επισκεπτών μέσα στη χρονιά.
Μια από αυτές τις λίστες έχει να κάνει και με τις συνταγές μαγειρικής που έκλεψαν τις εντυπώσεις το 2017. Ποια συνταγή, λοιπόν, είναι η πιο δημοφιλής φέτος; Ποια αναζήτησε περισσότερο ο κόσμος;
Η συνταγή λέγεται “μοσχάρι στρογγανόφ» και περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδια, μανιτάρια και μια κρεμώδη σάλτσα που μπορεί να ξετρελάνει τους πάντες.
Λίγο πριν φύγει, λοιπόν, το 2017 σας δίνουμε την “απόλυτη» συνταγή της χρονιάς. Προλαβαίνετε ακόμα να την φτιάξετε και εσείς…
Θα χρειαστείτε:
- 4-5 φιλέτα μοσχάρι
- 270 γρ. μανιτάρια champignon (ή και άλλα μανιτάρια της επιλογής σας)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- μερικά μικρά αγγουράκια τουρσί
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 1 κ.σ. άνηθο
- 200 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
Αυτή είναι η πιο δημοφιλής συνταγή του 2017.
Ξεκινήστε κόβοντας σε μικρά κομματάκια το μοσχάρι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε σε υψηλή θερμοκρασία το ελαιόλαδο και ρίξτε τα κομμάτια κρέατος.
Μόλις γίνει καφέ το κρέας βγάλτε το από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε λίγο από το βούτυρο και έπειτα πετάξτε μέσα τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
Μόλις ροδίσουν προσθέστε το σκόρδο λιωμένο και αφού το αφήσετε να μαγειρευτεί για 30 δευτερόλεπτα προσθέστε το αλεύρι.
Έπειτα ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Προσθέστε και το κρέας.
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί το φαγητό για περίπου μια ώρα.
Μετά από μια ώρα προσθέστε το γιαούρτι. Ανακατέψτε.
Προσθέστε και τον άνηθο.
Βράστε τις χυλοπίτες σε βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και σερβίρετε μαζί με το κρέας.