ΥΓΕΙΑ

Η Νέα Σκωτσέζικη Φιλοσοφία που Υπόσχεται να σας Χαρίσει Ζεστασιά στην Καρδιά του Χειμώνα

Η Νέα Σκωτσέζικη Φιλοσοφία που Υπόσχεται να σας Χαρίσει Ζεστασιά στην Καρδιά του Χειμώνα

Θα θυμάστε ίσως πως το 2017 ήταν η χρονιά του , της δανέζικης φιλοσοφίας που ως στόχο είχε να μετατρέψει το σπίτι σας στο απόλυτα χαλαρωτικό μέρος. Ωστόσο το Hygee πλέον έχει έναν δυνατό αντίπαλο που έρχεται από τη Σκωτία: το Cosagach.

Πρόκειται για μια παλιά σκωτσέζικη λέξη που περιγράφει την αίσθηση της ζεστασιάς, της προστασίας και της άνεσης και πλέον αναγνωρίζεται ως η νέα τάση του 2018. Πώς, όμως, βρίσκει πρακτική εφαρμογή αυτή η νέα τάση;

Cosagach

Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να βάλετε στη ζωή σας το Cosagach.

Η αλήθεια είναι πως ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να βάλετε στη ζωή σας το Cosagach. “Τον χειμώνα, όταν ξεσπούν οι καταιγίδες και όταν τα κύματα συντρίβονται πάνω στους βράχους δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να κουλουριάζεσαι μπροστά από το τζάκι με ένα βιβλίο και ένα ζεστό ρόφημα και να ακούς τον καιρό που μαίνεται έξω» γράφει η αναφορά του Visit Scotland.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το αγαπημένο σας εστιατόριο ή μπαρ, καθώς “η χαλάρωση σε κάποιο οικείο περιβάλλον φέρνει συναισθήματα ζεστασιάς και άνεσης». Αν ακόμα αναρωτιέστε ποιο είναι το νόημα όλων αυτών, θα σας πούμε αμέσως: όπως και το Hygee έτσι και το Cosagach έχουν να κάνουν με την μείωση του ρυθμού ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να βρείτε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Όταν ο καιρός δεν είναι και τόσο ευχάριστος πολλοί άνθρωποι νιώθουν πως οι χειμερινοί μήνες είναι πολύ “μουντοί» για να μπορέσουν να τους απολαύσουν. Αν, όμως, το δείτε από μια διαφορετική πλευρά θα ανακαλύψετε πως είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να χαλαρώσετε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας – αυτό ακριβώς βρίσκεται στην καρδιά του Cosagach.

Διαφήμιση

Cosagach

Η χαλάρωση σε κάποιο οικείο περιβάλλον φέρνει συναισθήματα ζεστασιάς και άνεσης.

Σύμφωνα με το Visit Scotland υπάρχουν κι άλλα “συστατικά» που θα πρέπει να βάλετε στη συνταγή σας αν θέλετε να απολαύσετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία από αυτή τη νέα τάση. Η φύση είναι ένα από τα σημαντικότερα. Ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο κατάλυμα στο βουνό ή σε κάποιον άλλον προορισμό θα σας κρατήσει μακριά από τον θόρυβο της πόλης . Το φαγητό και το πότο σε ένα ζεστό περιβάλλον είναι επίσης ένα από τα σημαντικά στοιχεία του Cosagach. Τέλος, μπορείτε πάντα να μείνετε στο ζεστό σας σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και να απολαύσετε τη ζεστασιά και την θαλπωρή του.

Cosagach

Η φύση είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της νέας φιλοσοφίας.

Όταν λοιπόν σας πιάνουν οι “μαύρες» σας λόγω καιρού, βάλτε σε εφαρμογή τη νέα τάση του Cosagach και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και να απολαύσει μερικές ζεστές και χαλαρωτικές στιγμές.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#άνθρωποι
#εστιατόριο
#καιρός
#καιρού
#καρδιά
#περιβάλλον
#ρόφημα
#σπίτι
#συνταγή
#φαγητό
#φύση
#χειμώνα
#χειμώνας
#χρόνο