Μια συνταγή για ένα υπέροχο δροσερό γλύκισμα ψυγείου, με βάση με δημητριακά ρυζιού και στρώσεις άσπρης και μαύρης σοκολάτας. Απολαύστε το όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
50 γρ. βούτυρο
250 γρ. δημητριακά ρυζιού [*]
50 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη στο multi
Για τη διπλή κρέμα σοκολάτας:
300 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelhia ή μασκαρπόνε
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα
140 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
140 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
2 φύλλα ζελατίνης + 2 κ.σ. ζεστό γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα αμύγδαλα στο multi σε σκόνη.Τα βάζετε σε μπολ, προσθέτετε και τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύετε. Λιώνετε τη κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τη προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα αμύγδαλου ρυζιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχετε καλύψει καλά με μεμβράνη. Ισιώνετε καλά το μείγμα στη βάση της φόρμας και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ, μέχρι να σφίξει καλά.
Για τη διπλή κρέμα: Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί (μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι). Σε άλλο μπολ βάζετε σε μεγάλο μπολ το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη, τη σαντιγί στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις (για να μην χαθεί ο όγκος της κρέμας) με ένα κουτάλι ή μαρίζ, κυκλικά, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα να ζεσταθεί. Το μεταφέρετε σε μπολάκι, προσθέτετε τα φύλλα της ζελατίνης και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Τα στύβετε καλά με τα χέρια σας και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με τη κρέμα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν.
Μοιράζετε ισομερώς τη κρέμα σε δύο μπολ. Λιώνετε τις δύο σοκολάτες σε διαφορετικά μπεν μαρί. Ρίχνετε από μία σοκολάτα σε κάθε μπολ και ανακατεύετε καλά κάθε μείγμα.
Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και στρώνετε και ισιώνετε πάνω στη κρύα βάση, το άσπρο μείγμα σοκολάτας. Από πάνω στρώνετε προσεκτικά-κουταλιά, κουταλιά, το μείγμα σοκολάτας και ή 1} την ισιώνετε με ένα κουτάλι ή 2} ανακατεύετε τα μείγματα, με μεγάλες κινήσεις, με τη λάμα ενός μαχαιριού ώστε τα δύο μείγματα να αναμειχθούν χονδρικά και να σχηματίσουν όψη μαρμάρου, με “νερά».
Τυλίγετε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να σφίξουν καλά. Για να το ξεφορμάρετε, ανασηκώνετε τη μεμβράνη μαζί με το γλύκισμα και το βγάζετε έξω από τη φόρμα. Το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
[*] Τα δημητριακά ρυζιού τα βρίσκετε στο ράφι με τα δημητριακά για πρωινό σε όλα τα σούπερ μάρκετ.