Όσοι πάσχουν από υπέρταση γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι το σκόρδο μειώνει άμεσα τα συμπτώματα
Η παραπάνω προτροπή μπορεί να μην σου ακούγεται και τόσο… νόστιμη, είναι ωστόσο θαυματουργή για τον οργανισμό σου.
Ναι. Το σκόρδο κάνει πολύ καλό στον οργανισμό όταν καταναλώνεται σκέτο και με άδειο στομάχι καθώς μετατρέπεται σε ένα ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό.
Όσοι πάσχουν από υπέρταση γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι το σκόρδο μειώνει άμεσα τα συμπτώματα. Βοηθά επίσης στην καλή κυκλοφορία του αίματος, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης, προστατεύει από καρδιακά προβλήματα, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για προβλήματα του στομάχου, όπως η διάρροια, διεγείρει την όρεξη ενώ βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του στρες, μειώνοντας την ποσότητα οξέων του στομάχου που παράγονται όταν αυτό χτυπήσει κόκκινο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, μη διστάζεις να τρως μία σκελίδα σκόρδο πριν από το πρωινό σου γεύμα! Αν μάλιστα το τελευταίο είναι γάλα, τότε δεν χρειάζεται να σκας και για την άσχημη γεύση που θα σου έχει αφήσει στο στόμα το σκόρδο, διότι τα λιπαρά του γάλακτος έχουν την ικανότητα να την εξουδετερώνουν (εντάξει, όχι 100%, αλλά σε μεγάλο βαθμό…).