ΥΓΕΙΑ

Γιατί ο χωρισμός μπορεί να είναι τελικά ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί!!!

Γιατί ο χωρισμός μπορεί να είναι τελικά ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί!!!

Δύο χρόνια μετά από έναν ιδιαίτερα δύσκολο χωρισμό, με πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, η φίλη μου γύρισε και μου είπε “είμαι ευγνώμων που αυτός ο χωρισμός μού έδειξε όσα δεν ήθελα τελικά στη ζωή μου».

Αν χώρισες πρόσφατα, το πιο πιθανό είναι να νιώθεις θλίψη, απογοήτευση και θυμό. Δεν σε αδικώ καθόλου, δεν γνωρίζω την ιστορία σου ούτε μπορώ να καταλάβω τι περνάς. Ξέρω όμως από χωρισμούς.

Γνώρισε τον εαυτό σου

Αμέσως μετά από έναν χωρισμό, είσαι μόνη με τον εαυτό σου. Είναι αυτή η περίοδος που πρέπει να τον φροντίσεις αλλά και να τον αντιμετωπίσεις. Κάθε μέρα είναι μία μικρή νίκη και μια καινούργια αρχή. Θα σε ενθάρρυνα να αφήσεις την τηλεόραση, την πίτσα και το παγωτό (φυσικά και το τρίπτυχο θα συμβεί) και να αφιερώσεις χρόνο σε καλούς, πραγματικούς φίλους.

Πέρα από τα προφανή μικροπράγματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα (πεντικιούρ, yoga, κομμωτήριο, happy hour με την κολλητή σου), υπάρχουν και τα πιο σημαντικά. Τι πραγματικά θέλεις τώρα στη ζωή σου; Θέλεις να αλλάξεις δουλειά; Είσαι καλή σε κάτι και θέλεις να το εξελίξεις; Ποιες οι σκέψεις σου για τη μητρότητα; Συχνά, σε μία σχέση μπαίνουμε σε ένα κουτάκι και προσπαθούμε να βάλουμε απλά “τικ» σε μικρότερα κουτάκια, χωρίς να είμαστε σίγουροι αν αυτό που ζούμε το θέλουμε πραγματικά.

Διαφήμιση

Όταν η ζωή σου αλλάζει δραματικά, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείς αν θέλεις ακόμα να φτάσεις στον ίδιο προορισμό.

Το πιο σημαντικό όμως όλων είναι η αυτοπεποίθηση. Μαθαίνοντας να ξεπερνάς καθημερινές δυσκολίες, να επουλώνεις πληγές, να αναγνωρίζεις λάθη και να βλέπεις κάθε μέρα έναν άλλον εαυτό στον καθρέφτη, είναι σημαντικό να νιώθεις όλο και πιο δυνατή.

Είσαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που δεν ψάχνει για το άλλο του μισό, αλλά για κάποιον που θα θέλεις να μοιραστείς τον εαυτό σου.

Κάνε την αλλαγή

Μερικά όνειρα χρειάζονται δουλειά για να γίνουν πραγματικότητα. Κάθε αλλαγή απαιτεί χρόνο για να καταλάβεις αν είναι όντως θετική. Ο χωρισμός είναι μία αλλαγή που σε επιβαρύνει τόσο συναισθηματικά όσο και πρακτικά. Χρησιμοποίησε τον χρόνο υπέρ σου για να βρεις τι θέλεις πραγματικά και δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση. Η εικόνα που είχες για σένα πριν τον χωρισμό θα είναι τελείως διαφορετική με αυτή που θα δεις μόλις τον ξεπεράσεις. Και τότε θα δεις ότι ο χωρισμός σου μπορεί να είναι τελικά ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί.

ΠΗΓΗ:govastileto.gr

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#δουλειά
#εικόνα
#παγωτό
#χρόνο
#χωρισμό
#χωρισμός