Μια πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό φαγητό έτοιμο σε 30 λεπτά, με πολύ λίγες θερμίδες για όλους εσάς που κάνετε δίαιτα και όχι μόνο.Γρήγορο, πεντανόστιμο και πανεύκολο φαγητόπου αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
170 γρ. (ένα μικρό κουτάκι) γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ξεπαγώνετε τις γαρίδες, αν είναι κατεψυγμένες, τις καθαρίζετε βγάζοντας το εντεράκι τους και αφήνετε μόνο την ουρίτσα τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο για 1/2 λεπτό προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε και “σβήνετε” με το κρασί.
Μόλις αναπνεύσει το αλκοόλ, προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και αφήνετε τις γαρίδες σας να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3-4 λ. Προσθέστε τέλος, προαιρετικά, και το χυμό λεμονιού ανακατεύετε απαλά και τις αποσύρετε από τη φωτιά.
Εν” το μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζετε ρύζι πιλάφι το οποίο σερβίρετε ζεστό σε μια μεγάλη πιατέλα. Περιχύνετε το ρύζι με τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και τις πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.