Και οι κρέπες έχουν τα μυστικά τους.
Φυσικά και μπορεί να διαφέρει μια κρέπα από μια άλλη γευστικά. Αυτό που θα την κάνει να ξεχωρίζει είναι η λεπτομέρεια στο μαγείρεμά της. Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα πιο σημαντικά tips για να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, χωρίς ειδικά εργαλεία, τις πιο νόστιμες κρέπες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1μισ φλ. γάλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- Ξεκινήστε ρίχνοντας στο μπλέντερ το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Εναλλακτικά χτυπήστε τα όλα σε ένα μπολ.
Φτιάξτε τις πιο νόστιμες γλυκές κρέπες με μέλι.
Αφήστε το μείγμα σας να “ξεκουραστεί»για τουλάχιστον 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ή για μια ολόκληρη νύχτα μέσα στο ψυγείο.
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο λάδι. Αφήστε το να ζεσταθεί και ρίξτε μέσα 1/4 φλ. από το μείγμα της κρέπας. Αμέσως πάρτε το χερούλι του τηγανιού και αρχίστε να το περιστρέφετε μέχρι να καλυφτεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού.
Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε και αλμυρές κρέπες.
Μόλις γίνει από την κάτω μεριά γυρίστε την κρέπα σας ανάποδα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Βγάλτε την από το τηγάνι και συνεχίστε με την επόμενη η οποία θα θέλει λιγότερη ώρα για να γίνει. Προσθέτετε και ελαιόλαδο στο τηγάνι αν βλέπετε ότι χρειάζεται.