share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

FocalView από τη Novartis: Η επόμενη ημέρα στις κλινικές μελέτες…

FocalView από τη Novartis: Η επόμενη ημέρα στις κλινικές μελέτες…

Η Novartis λανσάρει την εφαρμογή FocalView, η οποία δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς να συμμετέχουν σε οφθαλμολογικές κλινικές δοκιμές από το σπίτι.

Η Νovartis ανακοίνωσε το λανσάρισμα της εφαρμογής FocalView, μιας πλατφόρμας ψηφιακής έρευνας στον τομέα της οφθαλμολογίας, η οποία δημιουργήθηκε με το ResearchKit. Το FocalView έχει ως στόχο να επιτρέπει στους ερευνητές να παρακολουθούν την εξέλιξη της νόσου με τη συλλογή αυτοαναφερόμενων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, απευθείας από τους συναινούντες ασθενείς. Προσαρμόζοντας τον σχεδιασμό των κλινικών δοκιμών για να ταιριάζει στο καθημερινό πρόγραμμα των ασθενών, η εφαρμογή μπορεί να μειώσει τους περιορισμούς συμμετοχής, οδηγώντας σε πιο διεξοδική κατανόηση των οφθαλμικών παθήσεων και εν δυνάμει την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών.

Η συλλογή δεδομένων στις παραδοσιακές οφθαλμολογικές κλινικές δοκιμές μπορεί να υστερεί ως προς την ευελιξία και τη συχνότητα, δυσκολεύοντας τους ερευνητές στην παρακολούθηση της ενεργότητας της νόσου των ασθενών και την αποτύπωση εμπειριών των ασθενών υπό πραγματικές συνθήκες. Το FocalView έχει ως στόχο να βοηθά τους ασθενείς να ολοκληρώνουν τις διάφορες αξιολογήσεις, λαμβάνοντας έτσι σχόλια για την οπτική τους λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μεταβολών στην πάροδο του χρόνου. Την ίδια στιγμή, η εφαρμογή μπορεί να παράσχει στους ερευνητές μεγαλύτερο όγκο πραγματικών, αναφερόμενων από τους ασθενείς δεδομένων, κάνοντας έτσι πιο ευέλικτο και προσβάσιμο τον σχεδιασμό των κλινικών δοκιμών.

“Επειδή οι ασθενείς με οφθαλμικές παθήσεις έχουν συχνά περιορισμένη κινητικότητα, το FocalView έχει τις δυνατότητες να προσφέρει τρομερό όφελος για την κοινότητα της οφθαλμολογίας και τους ερευνητές που θέλουν να αναπτύξουν καλύτερες θεραπείες για τους ασθενείς αυτούς», δήλωσε ο Δρ. Mark Bullimore, Ιατρικός Σύμβουλος για τη δημιουργία του FocalView και Κοσμήτορας του Κολεγίου Οπτομετρίας της Νότιας Καλιφόρνιας στο Πανεπιστήμιο Marshall B. Ketchum.

“Η ενοποίηση έγκυρων εκβάσεων που αναφέρονται από τους ίδιους τους ασθενείς στην έρευνα των κλινικών δοκιμών δεν αποτελεί πια ευσεβή πόθο. Αυτού του είδους τα δεδομένα γίνονται με γρήγορους ρυθμούς ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της έρευνας και της ανάπτυξης, διότι αντανακλούν καλύτερες τις εμπειρίες των ασθενών σε πραγματικών συνθήκες, ενισχύουν την καλύτερη συμμόρφωση από πλευράς ασθενών και παρέχουν στους ερευνητές πληρέστερα και πιο ακριβή σημεία δεδομένων».

Διαφήμιση

Το FocalView θα δοκιμαστεί σε μια προοπτική, μη παρεμβατική μελέτη, ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η χρηστικότητα της εφαρμογής στην αξιολόγηση της οπτικής λειτουργίας.

Οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν την οπτική οξύτητα και την ευαισθησία αντίθεσης. Με τη σειρά τους, οι ερευνητές θα αξιολογήσουν την ευκολία χρήσης, το επίπεδο συμμετοχής και την ικανότητα απόκτησης σημαντικής τεκμηρίωσης για τη μελλοντική έρευνα στον τομέα των κλινικών δοκιμών, όπως η συγκατάθεση κατόπιν ενημέρωσης. Στην επόμενη φάση, η εφαρμογή θα επικυρωθεί σε σύγκριση με τις παραδοσιακές οφθαλμολογικές εξετάσεις που λαμβάνουν χώρα σε συμβατικό κλινικό περιβάλλον.

“Η βελτιστοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στην έρευνα και την ανάπτυξη, ιδιαίτερα στις οφθαλμικές παθήσεις, θα μπορούσε να έχει αξιοσημείωτη επίδραση στην ποιότητα των δεδομένων που συλλέγουμε», δήλωσε ο Bertrand Bodson, Novartis Chief Digital Officer. “Πιστεύουμε ότι εφαρμογές όπως το FocalView, τις οποίες διαθέτουμε δωρεάν στην ερευνητική κοινότητα σε μια πλατφόρμα ανοικτής πηγής, μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης θεραπειών και της διάθεσής τους στους ασθενείς που τις χρειάζονται περισσότερο».

Το FocalView είναι τώρα διαθέσιμο για λήψη από το App Store στις ΗΠΑ. Για να μπορέσει ένας χρήστης να αλληλεπιδράσει με το εργαλείο, είναι απαραίτητη η συγκατάθεσή του για τη συνεισφορά στα ερευνητικά δεδομένα. Η Novartis σχεδιάζει να λανσάρει την εφαρμογή σε περισσότερες αγορές στο μέλλον.

Σχετικά με τη Novartis στον τομέα της οφθαλμολογίας

Η Novartis είναι μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της οφθαλμολογίας, με θεραπείες που αντιμετωπίζουν τις διαταραχές τόσο στο πρόσθιο όσο και στο οπίσθιο ημιμόριο του οφθαλμού, όπως τα νοσήματα του αμφιβληστροειδούς, το γλαύκωμα, την ξηροφθαλμία και άλλες εξωτερικές παθήσεις του οφθαλμού. Το 2016, περίπου 200 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως ακολούθησαν αγωγή με τα οφθαλμολογικά προϊόντα της Novartis.

Πηγή

Διαφήμιση

logo