Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για ένα πεντανόστιμο, ελαφρύ πιάτο. Φετουτσίνι με κοτόπουλο και υπέροχη σάλτσα φέτας για ένα χορταστικό γεύμα.
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό ζυμαρικό φετουτσίνι
1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κομματάκια
1/2 κιλό τυρί φέτα
2 φλ. τσαγιού γάλα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα ξερά και χλωρά (προαιρετικά) κρεμμύδια, ελαφρώς αλατισμένα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτετε και τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο απ” όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί.
Θρυμματίζετε τη φέτα ή τη κόβετε σε κύβους και τη ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τα 2 φλ. τσαγιού γάλα και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μην παραβράσετε το κοτόπουλο και χάσει τους ζωμούς του.
Εν τω μεταξύ βράζετε το φετουτσίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι και το κοτόπουλο και τη σάλτσα φέτας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν πλήρως. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.