ΥΓΕΙΑ

Εξοικονομίστε χρήματα: Αν σταματήσεις να κάνεις αυτά τα 5 πράγματα θα γίνεις πλούσιος!

Εξοικονομίστε χρήματα: Αν σταματήσεις να κάνεις αυτά τα 5 πράγματα θα γίνεις πλούσιος!

Κόβοντας μερικές από τις συνήθειές σου, μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα και να ανασάνει το καημένο το πορτοφολάκι σου!

Υπάρχουν κάποια πράγματα, που αγοράζεις, χωρίς να καταλαβαίνεις, πόσο μεγάλη οικονομική ζημιά σου κάνουν. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, έρχεσαι αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Αν αγοράζεις κάθε μέρα καφέ ή φαγητό απ’ έξω, σκέψου, πόσους λογαριασμούς θα μπορούσες να ξεχρεώσεις, μαζεύοντας αυτά τα χρήματα.

Κόβοντας μερικές από τις συνήθειές σου, μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα και να ανασάνει το καημένο το πορτοφολάκι σου! Το να θυσιάσεις μερικά πράγματα, ώστε να συγκεντρώσεις χρήματα για κάτι, που πραγματικά θες, αξίζει τον κόπο.

Αν ψάχνεις τρόπους να βάλεις κανένα ευρουλάκι στην άκρη, τότε κόψε αυτές τις 5 κακές συνήθειες:

Καφές απ’ το δρόμο

Το να παίρνεις κάθε μέρα καφέ απ’ το δρόμο είναι μια ιδιαίτερα πολυέξοδη συνήθεια. Το ποσό, που ξοδεύεις σου φαίνεται μικρό, αλλά για σκέψου σε διάστημα μιας εβδομάδας ή ενός μήνα, πόσα χρήματα μαζεύονται; Υπολόγισε κατά μέσο όρο 20-30 ευρώ την εβδομάδα! Καλά άκουσες. Γιατί δεν παίρνεις καφέ απ’ το σπίτι; Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις, όποιον καφέ αγαπάς στη δική σου κουζίνα, στο δικό σου μπρίκι! Μπορείς να δοκιμάσεις ένα απ’ αυτά τα πολύ ωραία παγωμένα ροφήματα, που κυκλοφορούν αντί για καφέ!

Ραντεβού για νύχια

Διαφήμιση

Ένα περιποιημένο ​​μανικιούρ και πεντικιούρ είναι υπέροχο συναίσθημα. Ωστόσο, πολλές γυναίκες έχουν τη συνήθεια να κλείνουν ραντεβού κάθε εβδομάδα. Το κόστος των νυχιών μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με το σχέδιο και τις υπηρεσίες, που επιλέξεις. Αντ’ αυτού, φτιάξε τα νύχια σου μόνη στο σπίτι! Με λίγη εξάσκηση, θα φαίνονται σαν να τα έφτιαξες στο καλύτερο μαγαζί.

Εισιτήρια σινεμά

Μια ταινιούλα στο σινεμά είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική ασχολία, αλλά οι τιμές δεν είναι και οι καλύτερες. Μαζί με τα ποπ-κορν και την κόκα κόλα, που θα πάρεις, μπορείς να ξοδέψεις περισσότερα απ’ όσα υπολόγιζες. Γιατί να μην κάτσεις σπίτι σου να δεις ταινία; Πάρε καμιά φίλη σου τηλέφωνο, αγόρασε πατατάκια από το σούπερ μάρκετ (μισή τιμή σε σχέση με το σινεμά θα σου έρθουν) και επιλέξτε μια ταινία, που δεν έχετε δει. Με αυτόν τον τρόπο και θα διασκεδάσετε και θα εξοικονομήσεις χρήματα!

Είδη μίας χρήσης

Όλοι μισούμε να πλένουμε τα άπλυτα στο νεροχύτη, αλλά το να αγοράζεις συνέχεια πιάτα, ποτήρια, πιρούνια και χαρτοπετσέτες μιας χρήσης, για να γλιτώσεις το νεροχύτη, πάει πολύ. Κάνεις ζημιά στην τσέπη σου και δεν το καταλαβαίνεις. Αν έχεις πάνινες πετσετούλες στην κουζίνα, που ξαναπλένονται, θα κάνεις μεγάλη οικονομία στο χαρτί. Το ίδιο ισχύει και για τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα. Ωραία θα ήταν να μην έχεις πιάτα να πλένεις, σκέψου, όμως, ότι πλένοντάς τα δεν θα χρειαστεί να αγοράζεις ξανά και ξανά είδη μιας χρήσης.

Φαγητό απ’ έξω

Το να σταματήσεις το φαγητό απ’ έξω είναι ίσως το δυσκολότερο απ’ όλα τα παραπάνω. Είναι η εύκολη λύση, μιας και δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις, να λερώσεις και να πλύνεις πιατικά. Συν του ότι, αν δουλεύεις σε γραφείο, βγαίνεις να πάρεις και λίγο αέρα και επί τη ευκαιρία τσιμπάς και κάτι. Το κόστος, όμως, μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερο απ’ ότι αν μαγείρευες σπίτι. Δεν λέω να κόψεις τελείως το φαγητό απ’ έξω, αλλά προσπάθησε τουλάχιστον έστω μερικές φορές την εβδομάδα να φτιάχνεις κάτι σπίτι.

Μπορεί να σου φανεί δύσκολο να κόψεις κάτι από τα παραπάνω, αλλά θα δεις άμεσα μεγάλη διαφορά στο πορτοφόλι σου! Θυμήσου, ότι η ζωή μικρή, γι’ αυτό ποτέ να μην ξεχνάς να παίρνεις κανένα καφεδάκι απ’ έξω μια στις τόσες ή να κλείνεις κανένα ραντεβού για νυχάκια! Μία στις τόσες όμως, μην ξεχνιόμαστε!

Πηγή: athensmagazine.gr

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αέρα
#γυναίκες
#εύκολο
#ευρώ
#κουζίνα
#μήνα
#οικονομική
#πλούσιος
#ραντεβού
#ροφήματα
#σπίτι
#τηλέφωνο
#τιμή
#φαγητό