ΥΓΕΙΑ

Έξι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και τη μνήμη

Έξι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και τη μνήμη

Μια πληθώρα ερευνών αποδεικνύει ότι οι τροφές που επιλέγουμε επιδρούν όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό μας

Μπορεί το φαγητό που καταναλώνουμε να επιδρά στη διάθεση, τη μνήμη και τη συγκέντρωση; Η απάντηση των ειδικών είναι θετική. Μια πληθώρα ερευνών αποδεικνύει ότι οι τροφές που επιλέγουμε επιδρούν όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό μας.

Αυτές είναι έξι τροφές που εγγυώνται ότι θα βοηθήσουν το μυαλό σας:

1. Σολομός

Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά που περιέχονται σε ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι απαραίτητα τρόφιμα για τον εγκέφαλο καθώς βοηθούν στην προστασία και στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου. Στη σύγχρονη διατροφή τα λιπαρά έλαια των ψαριών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των τροφίμων που κάνουν καλό στον εγκέφαλο και από τα τρόφιμα που θα πρέπει να λαμβάνουμε συχνά.

2. Μύρτιλα

Διαφήμιση
Ακόμα μια από τις πάμπολλες δυνατότητες των μούρων, αφορά τη σύνδεση τους με τη λειτουργία της μάθησης. Μια δίαιτα με αυξημένες ποσότητες μούρων, οδηγεί σε ταχύτερη δυνατότητα μάθησης, οξύτερη σκέψη και καλύτερο μνημονικό. Εκτός αυτού, η αντιοξειδωτική δράση του μύρτιλου, περιορίζει τη δράση των ελεύθερων ριζών και μειώνει τα συνέπειες στον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες.

3. Σπόροι κολοκύθας

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την προστασία του μυαλού και βοηθά στο να μην έχουμε απώλεια μνήμης. Οι σπόροι κολοκύθας είναι, επομένως, μια αποδεκτή τροφή αν θέλουμε έναν υγιή εγκέφαλο, καθώς περιέχουν ψευδάργυρο.

4. Αυγά

Εφόσον δεν τα τηγανίζουμε και δεν τα συνοδεύουμε με μπέικον, τα αυγά μπορούν να κάνουν θαύματα. Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη δύναμη του εγκεφάλου. Βράστε τα και καταναλώστε τα χωρίς αλάτι, για μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

5. Μαύρη σοκολάτα

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να “φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.

6. Φύκια

Τα φύκια περιέχουν υψηλά ποσοστά χημικού ιωδίου. Επειδή το σώμα δεν παράγει ιώδιο το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του σώματος, θα πρέπει να το παίρνουμε από τη διατροφή μας. Ευτυχώς τα φύκια υπάρχουν άφθονα στη φύση και μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να τρώμε όσο πιο συχνά μπορούμε.

Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#ανάπτυξη
#αντιοξειδωτική
#δίαιτα
#διατροφή
#έκπτωσης
#ερευνητές
#ηλικία
#Ινστιτούτου
#κακάο
#οργανισμό
#σοκολάτα
#σπόροι
#σώμα
#τρόφιμα
#φαγητό
#φύση
#ψάρια
#ψευδάργυρο