ΥΓΕΙΑ

Έτσι θα Καθαρίσετε τους Λεκέδες από Ντομάτα!

Έτσι θα Καθαρίσετε τους Λεκέδες από Ντομάτα!

Είτε αποφασίσατε να φτιάξετε έναν ντοματοχυμό και χύθηκε πάνω σας, είτε ολόκληρη η μακαρονάδα προσγειώθηκε στο πουκάμισό σας, η αλήθεια είναι πως οι λεκέδες από ντομάτα δεν είναι καθόλου ευχάριστοι.

Σε αντίθεση με άλλους λεκέδες, η ντομάτα δεν αφαιρείται εύκολα από τα υφάσματα – επιπλέον η έντονη μυρωδιά της αυξάνεται όσο μένει πάνω σε κάποιο ρούχο. Ευτυχώς, όμως, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα θα καταφέρετε να αφαιρέσετε τους δύσκολους αυτούς λεκέδες. Πλήρως.

ντομάτα

Σε αντίθεση με άλλους λεκέδες, η ντομάτα δεν αφαιρείται εύκολα από τα υφάσματα

#1 Απομακρύνετε όση περισσότερη σάλτσα ντομάτας μπορείτε από το ύφασμα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κουτάλι ή κάποιο μαχαίρι βουτύρου. Είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε διαφορετικά υπάρχει η πιθανότητα να απλωθεί ο λεκές.

#2 Ρίξτε κρύο νερό από το πίσω μέρος του λεκέ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το νερό θα σπρώξει τον λεκέ μακριά από το ύφασμα. Μην το δοκιμάσετε από την ανάποδη πλευρά γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπρώξετε τον λεκέ πιο βαθιά στο ύφασμα. Αφήστε το νερό να τρέξει για 10-15 λεπτά.

ντομάτα

Διαφήμιση

Το νερό θα σπρώξει τον λεκέ μακριά από το ύφασμα.

#3 Ρίξτε κάποιο υγρό απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων πάνω στον λεκέ. Τρίψτε το ελαφρά κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας απ’ έξω και πηγαίνοντας προς το κέντρο του λεκέ. Αφήστε το 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε καλά.

#4 Αν το ρούχο είναι λευκό μπορείτε να βάλετε ένα απαλό λευκαντικό ή λευκό ξύδι και να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Ξεπλύνετε καλά.

#5 Αφού βάλετε το λευκαντικό (ή το ξύδι ή το λεμόνι) προσθέστε κι άλλο απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων και δοκιμάζετε αυτή την εναλλαγή μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Αν μετά από μερικές προσπάθειες ο λεκές επιμένει χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό προϊόν για λεκέδες σε μορφή σπρέι ή τζελ και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά.

ντομάτα

Ρίξτε απορρυπαντικό απευθείας πάνω στον λεκέ.

#6 Αφού κάνετε τα παραπάνω, πλύνετε το ρούχο κανονικά με απορρυπαντικό. Πριν το στεγνώσετε ελέγξτε αν έχει φύγει ο λεκές, καθώς οι λεκέδες που στεγνώνουν μαζί με τα ρούχα γίνονται μόνιμοι.

#7 Αν ο λεκές δεν λέει να φύγει ρίξτε και πάλι απορρυπαντικό και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει σε ζεστό νερό για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και επαναλάβετε τη διαδικασία με στο σπρέι ή το τζελ.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#διαδικασία
#κρύο
#λεμόνι
#μακαρονάδα
#νερό
#ντομάτα
#ξύδι
#σάλτσα
#Φτιάξετε