Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Iowa, οι πράσινες (άγουρες) ντομάτες περιέχουν ένα συστατικό, την ντοματινίνη, η οποία αυξάνει τη μυϊκή μάζα, μειώνει τη μυϊκή απώλεια και βοηθά στη γρηγορότερη καύση του λίπους.
“Η απώλεια του λίπους έρχεται να αντισταθμίσει την αύξηση της μυϊκής μάζας, με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται μεγάλη διαφορά στο σωματικό βάρος» δήλωσε ο Christopher Adams, MD, PhD, ερευνητής και καθηγητής στο UI Carver College of Medicine.
Η έρευνα μέχρι στιγμής διεξήχθη σε ποντίκια, αλλά οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και στους ανθρώπους. “Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ντοματινίνη θα βοηθήσει στη μείωση της παχυσαρκίας και στην καλύτερη λειτουργία των μυών, με το πέρασμα των χρόνων», συμπληρώνει ο dr. Adams.