Υλικά:
για 40-45 κομμάτια250 γρ. αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κυβάκια
140 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό μεσαίου μεγέθους 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 8 σταγόνες μαστιχέλαιοΔιαφήμιση
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Σταματάμε το χτύπημα και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου. Ρίχνουμε το αυγό και ξαναχτυπάμε για ακόμη 2-3 λεπτά.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το μαστιχέλαιο. Στο τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια. Σταματάμε το χτύπημα, όταν δημιουργηθεί ομοιογενής ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Πλάθουμε μικρούς στρογγυλούς κουραμπιέδες διαμέτρου 3 εκ.και τους ψήνουμε στο φούρνο.
Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη να καλυφθούν τελείως.
ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr