share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Επαγγελματική Τεχνική για να φτιάξετε το ΠΙΟ ζουμερό και γευστικό Κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει!

Επαγγελματική Τεχνική για να φτιάξετε το ΠΙΟ ζουμερό και γευστικό Κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει!

Απλά ακολουθήστε την τεχνική που θα δείτε παρακάτω και είναι σίγουρο πως θα έχετε κάθε φορά το πιο ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο!

Ας ξεκινήσουμε!

Βήμα 1. Αλατίστε το κοτόπουλο

Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο αλλά κάνει το στήθος από το κοτόπουλο πολύ πιο ζουμερό και δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο.

  • Διαλύστε 4 κ.σ αλάτι σε 4 κούπες νερό
  • Βάλτε το στήθος σε ένα βαθύ πιάτο
  • Ρίξτε από πάνω το μείγμα ώστε να καλυφτεί εντελώς
  • Αφήστε το για 15 λεπτά μέχρι 4 ώρες
  • Βγάλτε το στήθος από το αλάτι και στεγνώστε το εντελώς
  • Η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χοιρινό

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο βίντεο:

Βήμα 2. Χτυπήστε το κοτόπουλο

Χτυπήστε τα κομμάτια του στήθους μέχρι να έχουν ίδιο πάχος. Μπορείτε να το κάνετε και με βαζάκι εάν δεν έχετε ειδικό εργαλείο.

Βήμα 3. Βάλτε τα μπαχαρικά

Γενικά, το αλάτι και το πιπέρι είναι αρκετά. Εάν όμως θέλετε κρούστα, μπορείτε να το περάσετε με αλάτι και να προσθέσετε μερικά βότανα ή μπαχαρικά για επιπλέον γεύση.

Βήμα 4. Ζεστάνετε το τηγάνι και ρίξτε λάδι

Διαφήμιση

Πρέπει να σιγουρέψετε πρώτα πως θα έχετε ένα καπάκι για το τηγάνι σας. Αφού είστε έτοιμοι, βάλτε το τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και αφού κάψει, ρίξτε το λάδι ώστε τα κομμάτια να είναι ελαφρώς καλυμμένα.

Βήμα 5. Ξεκινήστε το μαγείρεμα

Αφού ζεσταθεί το τηγάνι, μειώστε την θερμοκρασία και βάλτε τα κομμάτια στο σκεύος. Χωρίς να το κουνάτε, αφήστε τα να μαγειρευτούν για 1 λεπτό.

Βήμα 6. Γυρίστε τα ανάποδα και χαμηλώστε την θερμοκρασία

Αφού περάσει ένα λεπτό περίπου, είναι ώρα να τα γυρίσετε. Μετά, χαμηλώστε ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία, βάλτε το καπάκι και ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ – ούτε για γρήγορη ματιά. Αφήστε το τώρα να μαγειρευτεί για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 7. Κλείστε το μάτι και βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά – χωρίς να ανοίξετε το καπάκι

Μετά από τα 10 λεπτά, είναι ώρα να βγάλετε το τηγάνι από την φωτιά. Τώρα, θα πρέπει να περιμένετε άλλα 10 λεπτά πριν ανοίξετε το καπάκι.

Βήμα 8. Απολαύστε!

Αφού περιμένατε υπομονετικά 20 λεπτά, τώρα είναι η ώρα να απολαύσετε την δημιουργία σας.

Σιγουρέψτε πρώτα πως το κοτόπουλο δεν θα είναι ροζ και μετά είστε έτοιμοι να το απολαύσετε!

Πηγή

Διαφήμιση

logo