Προσωπικά το ανακάλυψα πολύ μεγάλος. Αλλά ήταν έρωτας με τη πρώτη μπουκιά. Μιλάω για τον κρίταμο, το χορταρικό που μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα στη χώρα μας, και είναι από τα τρόφιμα που είναι σύμμαχος για ένα πιο δυνατό οργανισμό.
Οι ναυτικοί τα παλαιότερα χρόνια το έτρωγαν για να αποφεύγουν το σκορβούτο, και αυτό γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Μόλις 100 γρ. καλύπτουν την ημερήσια ανάγκη που έχουμε σε βιταμίνη C, και πιστέψτε με δεν μπορείτε να φάτε μόνο 100γρ.
Περιέχει μέταλλα και βιταμίνες που δύσκολα θα βρεις συγκεντρωμένα σε ένα λαχανικό. Οι αρχαίοι Έλληνες το έδιναν σε αθλητές πριν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ενώ πρόσφατα επιστήμονες βρήκαν ότι έχει και αντιμικροβιακή δράση, και συνίσταται τους χειμερινούς μήνες για προστασία από ιώσεις και κρυολογήματα. Βέβαια το χειμώνα θα το βρείτε μόνο συσκευασμένο, αφού είναι ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό χορταρικό.
Extra tip για να το απολαύσετε:
Βράστε το ελάχιστα, προσθέστε σάλτσα ντομάτα, φέτα και σκόρδο και φρέσκο ελαιόλαδο. Θα εθιστείτε στη γεύση του.
Πηγή