ΥΓΕΙΑ

Drunkorexia: Η μορφή ανορεξίας που… προκαλούν οι νέες γυναίκες

Drunkorexia: Η μορφή ανορεξίας που… προκαλούν οι νέες γυναίκες

October 30th, 9:35pmOctober 30th, 9:37pm
Newsitamea@

ΥΓΕΙΑ

Σε κάποιες χώρες του κόσμου αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο.

Διαφήμιση

Στη Βρετανία για παράδειγμα οι νεαρές κοπέλες μπορεί να κυκλοφορούν χωρίς μπουφάν ή έστω ζακέτα στους 2 βαθμούς ή μπορεί να μην τρώνε γιατί προτιμούν να διατηρήσουν ελεύθερο χώρο στο στομάχι τους για άλλες συνήθειες.

Drunkorexia είναι μια μορφή ηθελημένης ανορεξίας. Δεν πρόκειται δηλαδή για την κλασσική ανορεξία όπου το άτομο μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα, αλλά να αδυνατεί να το αντιμετωπίσει.

Στην drunkorexia, δηλαδή την ανορεξία του μεθυσιού, οι κοπέλες τρώνε λιγότερα γεύματα, ακόμη και κανένα ολοκληρωμένο, ώστε να πάρουν τις υπόλοιπες θερμίδες που χρειάζονται με το αλκοόλ.

Σε έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας σε 137 φοιτήτριες, το 60% επιδεικνύει τέτοιες τάσεις ή είναι εντός του φάσματος. Και, παρά το μικρό δείγμα, μιλάμε για ένα ποσοστό που δεν θα ήταν υπερβολικό να αναχθεί σε μεγαλύτερες πληθυσμιακές μάζες, αλλά και σε πολλές χώρες της δύσης.

Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοια τακτική είναι πολλά και πολυεπίπεδα. Στο σώμα προφανώς, όπου η τοξικότητα του ποτού διπλασιάζεται σε άδειο στομάχι, στην ψυχολογία και στην πνευματική υγεία, αφού από ένα σημείο και μετά το να είσαι skinny γίνεται ψύχωση.

ΠΗΓΗ: govastileto.gr , Independent.co.uk

Newsitamea 2017
Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#βαθμούς
#γυναίκες
#θερμίδες
#κόσμου
#ποσοστό
#προβλήματα
#στομάχι
#σώμα
#υγεία