ΥΓΕΙΑ

Δεν Πρέπει να Μαγειρεύετε Ποτέ τα Αυγά σας Έτσι!

Δεν Πρέπει να Μαγειρεύετε Ποτέ τα Αυγά σας Έτσι!

Τα αυγά είναι απαραίτητα στη διατροφή κάθε ανθρώπου. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν σας λέγαμε ότι ο τρόπος που συνηθίζετε να τα μαγειρεύετε είναι εντελώς ανθυγιεινός;

Ο Joel Feren, διατροφολόγος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Διατροφολόγων της Αυστραλίας, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό για τα αυγά και για το πώς πρέπει να τα μαγειρεύετε.

“Το να τα κάνετε ποσέ ή βραστά είναι προφανώς ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος λόγω του ότι δεν προσθέτετε σε αυτά έξτρα λιπαρά. Απλά τα μαγειρεύετε σε νερό. Η ομελέτα από την άλλη είναι η λιγότερη υγιεινή εκδοχή των μαγειρεμένων αυγών λόγω των πολλών συνταγών που κυκλοφορούν. Τέλος τα τηγανιτά αυγά βρίσκονται κάπου στη μέση σε ότι αφορά τη θρεπτική τους αξία ανάλογα και με το σε τι λάδι μαγειρεύονται», λέει ο Joel και συνεχίζει, “Προσωπικά τα μαγειρεύω με λάδι σε σπρέι έτσι ώστε να μειώνω στο ελάχιστο την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιώ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι και πάρα πολύ λίγο λάδι για το μαγείρεμα».

Για να τα τρώτε στην πιο υγιεινή εκδοχή τους μην τα συνδυάζετε με γάλα, κρέμα γάλακτος κλπ.

Με άλλα λόγια, τα αυγά από μόνα τους είναι πολύ υγιεινά. Τα έξτρα υλικά, όμως, που τους προσθέτετε -όπως είναι το γάλα, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος, το τυρί και πολλά άλλα- για να τα κάνετε πιο νόστιμα είναι αυτά που τα καθιστούν ιδιαίτερα παχυντικά. Μαγειρεύοντάς τα στην πιο αγνή μορφή τους παίρνετε από αυτά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

5 Αλήθειες για τα αυγά που ίσως δεν γνωρίζετε!

Διαφήμιση

1. Από τη στιγμή που θα αγοράσετε τα αυγά σας υπολογίστε πως αντέχουν 3-4 εβδομάδες. Μην τα πετάξετε νωρίτερα.

2. Ένας μέσος Αμερικανός καταναλώνει 250 αυγά το χρόνο το οποίο σημαίνει πως σε ολόκληρες τις ΗΠΑ καταναλώνονται 76,5 δισεκατομμύρια αυγά τον χρόνο.

Καταναλώνετε αυγά με μέτρο.

3. Ένα αυγό περιέχει τα 2/3 της χοληστερήνης που χρειάζεται ένας άνθρωπος την ημέρα. Έρευνες έχουν δείξει πως αν καταναλώνετε τα αυγά με μέτρο δεν κιδυνεύετε από καρδιακά προβλήματα.

4. Έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά παρόλο που είναι τόσο μικρά. Ένα αυγό περιέχει αρκετή πρωτεϊνη, καλά λιπαρά και λίγες θερμίδες. Επίσης έχει αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμάει τον καρκίνο.

5. Το μεγαλύτερο αυγό στον κόσμο γεννήθηκε από την Harriet. Η κότα αυτή, το 2010, γέννησε ένα αυγό με διάμετρο 22 εκατοστά.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αντιοξειδωτική
#αποτελεσματική δίαιτα
#αυγό
#βιολογικά προιόντα
#γάλα
#δίαιτα για κυτταρίτιδα
#δίαιτα διατροφή
#δίαιτες για γρήγορο αδυνάτισμα
#διατροφή
#διατροφή για απώλεια βάρους
#ημέρα
#θερμίδες
#θρεπτικά
#θρεπτικά συστατικά
#κρέμα
#λάδι
#νερό
#νόστιμα
#ομελέτα
#περιοδικό
#προβλήματα
#Συλλόγου
#τυρί
#χρόνο