Ο λόγος για τον μύλο του πιπεριού, ο οποίος τείνει να καθαρίζεται πολύ λιγότερο απ’ ό,τι οι τουαλέτες ενός εστιατορίου. Οι σερβιτόροι συνήθως σκουπίζουν το τραπέζι με το που φύγει κάποιος πελάτης και παραμελούν το αλατοπίπερο ή το βαζάκι με τη ζάχαρη, που βρίσκονται πάνω σε αυτό.
Γιατί όμως οι επιστήμονες αναφέρονται ως επί το πλείστον στο μύλο του πιπεριού και όχι και του αλατιού; Όπως υπογραμμίζουν, για κάποιο λόγο τα μικρόβια φαίνεται να “αγαπούν» περισσότερο το πιπέρι για κάποιο λόγο. Ο μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Dr. Charles Gerba, πιστεύει πως αυτό συμβαίνει γιατί το πιπέρι είναι φυτικό προϊόν. “Το βακτήριο Ε. coli αγαπά να αναπτύσσεται εκεί “, είπε στην ιστοσελίδα Today.com.
Το φαινόμενο αυτό έγινε για πρώτη φορά γνωστό στο ευρύ κοινό το 2010, όταν έγινε το BBC News έκανε ένα ρεπορτάζ σε συνεργασία με μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Πήγαν λοιπόν σε 12 εστιατόρια σε τρεις πολιτείες, πήραν δείγμα βακτηρίων από όλα τα αντικείμενα στα τραπέζια και στη συνέχεια τα ανέλυσαν στο εργαστήριο. Οι μύλοι πιπεριού είχαν τον υψηλότερο αριθμό βακτηρίων – 11.600!
Πηγή: olivemagazine.gr