ΥΓΕΙΑ

Δείτε πώς Είναι να Ζείτε στην πιο Κρύα Πόλη στον Κόσμο

Δείτε πώς Είναι να Ζείτε στην πιο Κρύα Πόλη στον Κόσμο

Μπορεί να νιώθετε πως ζείτε στη πιο κρύα πόλη στον κόσμο (!) αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Η πόλη Oymyakon στη Ρωσία είναι η πιο κρύα πόλη στον κόσμο με θερμοκρασίες που δεν έχετε ζήσει ποτέ στη μέχρι τώρα ζωή σας.

Πρόκειται για μία πολύ μικρή πόλη 500 κατοίκων όπου η θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι συνήθως γύρω στους -47 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη πόλη έχει παρατηρηθεί η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ σε κατοικημένη περιοχή (-67,7 βαθμοί Κελσίου) στις 6 Φεβρουαρίου του 1933. Δείτε πώς είναι η ζωή στη συγκεκριμένη πόλη και νιώστε το κρύο να διαπερνάει το κορμί σας και μόνο διαβάζοντας τα παρακάτω..

Δεν ανησυχεί κανείς για τα λαχανικά του

Διαφήμιση

Μιας και το κρύο είναι τόσο τσουχτερό, όπως είναι λογικό δεν μπορεί να φυτρώσει τίποτα σε μία πόλη όπου οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοικοί της τρώνε κυρίως κρέας (τάρανδο και άλογο) και ψάρια.

Δεν υπάρχουν υπαίθρια υπόστεγα για τα αυτοκίνητα

Οι κινητήρες των αυτοκινήτων παγώνουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες πράγμα που όπως καταλαβαίνετε σημαίνει πως τα αυτοκίνητα φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένα, θερμαινόμενα γκαράζ. Όποιος, μάλιστα, έχει σκοπό να πάει κάπου με το αυτοκίνητο θα πρέπει να αφήσει ανοιχτή τη μηχανή του για όση ώρα δεν το κινεί προκειμένου να μην παγώσει ο κινητήρας του.

Τα παιδιά πηγαίνουν πάντα σχολείο

Σε αντίθεση με τη χώρα μας που αν πέσει μία νυφάδα χιονιού κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας, στην πόλη Oymyakon θα πρέπει η θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους -52 βαθμούς Κελσίου για να μην πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#βαθμούς
#θερμοκρασία
#Κελσίου
#κρέας
#κρύο
#λαχανικά
#παιδιά
#περιοχή
#Ρωσία
#σχολείο
#Φεβρουαρίου
#χώρα
#χώρα μας
#ψάρια