share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Δείτε με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε το συμβατικό αλεύρι!

Δείτε με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε το συμβατικό αλεύρι!

Ο χειμώνας είναι γεμάτος γιορτές και τέλος πάντων πάντα ψάχνουμε μια αφορμή για να ψήσουμε γλυκά στο σπίτι. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατικό αλεύρι, λόγω αλλεργίες, δυσανεξίας ή κοιλιοκάκης; Δείτε εναλλακτικούς τύπους αλευριού που δεν υστερούν σε τίποτα από το συμβατικό.

Αλεύρι Αμυγδάλου. Το αλεύρι αμυγδάλου προέρχεται από αλεσμένα καθαρισμένα αμύγδαλα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, καρδιά-υγιή λίπη, και βιταμίνη Ε. Μπορείτε να το χρησιμοποιείσετε, για να φτιάξετε κάτι που να μην περιέχει γλουτένη, όπως μπράουνις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεύρι αμυγδάλου αντικαθιστώντας τα ψίχουλα ψωμιού σε συνταγές όπως σε κεφτέδες ή ως επικάλυψη για κοτόπουλο ή ψάρι. Είναι καλύτερα αν αποθηκεύονται στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Αλεύρι από Ρεβίθια. Το αλεύρι από ρεβίθια αποτελεί μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, και σιδήρου. Είναι πολύ συνηθισμένο στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας και σε πιάτα όπως socca και φαλάφελ. Αν το ανακατέψουμε με λίγο νερό, μπορούμε να δημιουργήσετε ένα σούπερ εύκολο χούμους. Δεδομένου ότι έχει μια αξιοσημείωτη γεύση ρεβιθιού, το χρησιμοποιούν στα ψημένα προϊόντα που έχουν ισχυρή γεύση, όπως τα brownies, το φοντάν ή το ψωμί κολοκύθας. Είναι, επίσης, πολύ νόστιμο σε αλμυρά ψημένα αντικείμενα όπως κρούστα για πίτσα.

Διαφήμιση

Αλεύρι από Φαγόπυρο. Τα φαγόπυρο είναι ολικής αλέσεως και η άλεση του παράγει αλεύρι που είναι πιο σκούρο στο χρώμα και έχει μια πλούσια, γεύση καρυδιού. Είναι πλούσιο επίσης, σε φυτικές ίνες και μια καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών. Το διακριτικό άρωμα που το καθιστά ιδανικό στο ψωμί ή συνταγές για muffin.

Αλεύρι Πατάτας. Το αλεύρι πατάτας αλέθεται από αφυδατωμένες πατάτες και είναι μια φυσική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και από φυτικές ίνες. Εφόσος η ιδιότητα αυτού τα αλευριού είναι να συγκρατεί το νερό, είναι χρήσιμο για την χρήση του σε ψημένα αγαθά, όπως το ψωμί, τηγανίτες, βάφλες κα. Επίσης, είναι πάρα πολύ χρήσιμο για να πήξετε σούπες και σάλτσες!

Πηγή: tastyday.gr

Διαφήμιση

logo