share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Cheesecake με ζελέ

Cheesecake με ζελέ

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, δροσερό και ελαφρύ cheesecake με ζελέ. Ένα φανταστικό γλύκισμα με ανεπανάληπτη υφή και γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1 1/2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ

200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το cheesecake:

300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

1 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι

350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Διαφήμιση

Για το ζελέ επικάλυψης:

1 φακελάκια ζελέ φράουλα ή κεράσι

μερικά βύσσινα σε κομπόστα ή λίγο γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα, στο multi και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Τα τοποθετείτε στη βάση μιας στρογγυλής μέτριας φόρμας ή σε μέτριο πυρέξ και τα πιέζετε στη βάση, ισομερώς, με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τo cheesecake: Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε καλά το 1 φακελάκι σκόνη ζελέ με τη μισή ποσότητα ζεστού νερού από όσο λέει στις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στο ζελέ. Το αφήνετε στην άκρη.

Σε άλλο μέτριο μπολ, τοποθετείτε το μαλακό τυρί κρέμα και τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και το διαλυμένο ζελέ (χλιαρό) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε καλά το μείγμα τυριού πάνω από τη μισκοτένια βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να πήξει.

Για την επικάλυψη ζελέ: Παράλληλα ετοιμάζετε το δεύτερο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στην άκρη. Όταν πήξει η κρέμα cheesecake απλώνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το ζελέ πάνω από τη κρέμα. Τοποθετείτε τα βύσσινα σε διάφορα και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το ζελέ και να μπορέσετε να κόψετε ομοιογενώς το γλυκό σας.

Πηγή

Διαφήμιση

logo