share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Cheesecake λεμονιού με μπισκοτένια βάση και επικάλυψη φράουλας

Cheesecake λεμονιού με μπισκοτένια βάση και επικάλυψη φράουλας

Υπέροχο, δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα με μπισκοτένια βάση, τυρένια κρέμα λεμονιού καλυμμένο με γλάσο φράουλας. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα φανταστικό γλύκισμα που θα σας εντυπωσιάσει με τη τέλεια γεύση του και τη λαχταριστή εμφάνισή του.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1¼ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας cookies ή όρεο χωρίς τη γέμιση

4 κ.σ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση cheesecake λεμονιού:

570 τυρί τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για την επικάλυψη φράουλας:

Διαφήμιση

1/2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλας, χωρίς σποράκια, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη ζαχαρόπαστα:

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

4 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε καλύτερα.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη σε μπλέντερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το πιέζετε ισομερώς με τα χέρια σας να καλυφθεί καλά η βάση. Το τοποθετείτε για 15 λ στη κατάψυξη να παγώσει και αμέσως μετά το μεταφέρετε στο προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε για 15 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Μη σβήσετε το φούρνο.

Για τη γέμιση cheesecake λεμονιού: Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για 1-2 λ ή μέχρι να γίνει λίγο και κρεμώδες. Προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το εκχύλισμα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια και τοποθετείτε το ταψάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Γεμίζετε το μεγάλο ταψί με βραστό νερό, φροντίζοντας να καλύπτει μέχρι τη μέση και λίγο πιο πάνω το μικρό ταψάκι και το ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 55-60 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν λίγο οι άκρες του και στο κέντρο του να ταλαντεύετε το μείγμα ελαφρώς. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Για την επικάλυψη φράουλας: Ανακατεύετε τη μαρμελάδα φράουλας και την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη κρύα κρέμα cheesecake λεμονιού. Τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο για για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει και σφίξει καλά το γλυκό. Για καλύτερο αποτέλεσμα το αφήνετε και όλο το βράδυ.

Ξεφορμάρετε το γλυκό σας και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβετε σε κομμάτια, με ένα μαχαίρι το οποίο θα βουτάτε πριν από κάθε κοπή σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό. Φροντίζετε μετά από κάθε κοπή να σκουπίζετε καλά το μαχαίρι σας.

Για τη ζαχαρόπαστα διακόσμησης: Βάζετε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη και το γάλα και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα πηχτό μείγμα. Το βάζετε σε κορνέ με μικρό ακροφύσιο και κάνετε σχέδια επιλογής σας (καρδούλες, αστέρια, σαλίγγαρους) στο κέντρο κάθε κομματιού. Αφού κάνετε τα σχέδιά σας με μια οδοντογλυφίδα τελειοποιείτε το σχήμα που διαλέξατε. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Πηγή

Πηγή

Διαφήμιση

logo