ΥΓΕΙΑ

Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου από μη φυσικά αίτια για τους ανθρώπους με επιληψία!!!

Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου από μη φυσικά αίτια για τους ανθρώπους με επιληψία!!!

Οι άνθρωποι που πάσχουν από επιληψία έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν όχι από φυσικά αίτια, αλλά από ατύχημα ή από αυτοκτονία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Παρόλο που οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος επιληπτικός από μη φυσικά αίτια είναι λίγες σε απόλυτους όρους (περίπου 0,5%, δηλαδή μία στις 200), είναι σαφώς περισσότερες συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν πάσχουν από επιληψία.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Μάντσεστερ και του Σουάνσι, με επικεφαλής τη δρα Χέιλι Γκόρτον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας JAMA Neurology, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 60.000 ανθρώπους με επιληψία και 1,2 εκατομμύρια χωρίς επιληψία.

Διαφήμιση

Διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς με επιληψία έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν, τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από ατύχημα και πενταπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από υπερβολική ή λανθασμένη δόση φαρμάκων (συνήθως οπιοειδών αναλγητικών ή αντιψυχωτικών).

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι επιληπτικοί κινδυνεύουν με πρόωρο θάνατο. Οι ερευνητές τόνισαν την ανάγκη οι άνθρωποι με επιληψία να λαμβάνουν τα μέτρα τους, ώστε να αποφύγουν τα κάθε είδους ατυχήματα (τροχαία, πτώσεις κ.ά.).

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάγκη
#άνθρωποι
#δόση
#ερευνητές
#θανάτου
#μέτρα
#περιοδικό