ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το απόλυτο ρόφημα κατά της αντιγήρανσης! Δεν θα πιστέψεις πιο είναι το «μαγικό» συστατικό του

Αυτό είναι το απόλυτο ρόφημα κατά της αντιγήρανσης! Δεν θα πιστέψεις πιο είναι το «μαγικό» συστατικό του

Τα αντιοξειδωτικά είναι το βασικό “όπλο” του οργανισμού μας για την πρόληψη της αύξησης και τη ρύθμιση των ελευθέρων ριζών, μιας βασικής αιτίας γήρανσης αλλά και πολλών σοβαρών ή λιγότερο σοβαρών ασθενειών.

Το “μαγικό” συστατικό

Ο ταπεινός κουρκουμάς (ή κουρκούμη) είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε πολλές τοπικές κουζίνες και η δράση του απέναντι στις ελεύθερες ρίζες είναι εξακριβωμένη επιστημονικά. Ο κουρκουμάς περιέχει περισσότερα από 300 αντιοξειδωτικά στοιχεία και το συγκεκριμένο ρόφημα δρα ως φυσική πολυβιταμίνη που προστατεύει το σώμα από τη βλαβερή επίδραση των ελευθέρων ριζών και βελτιώνει τη διάθεση. Εκτός από τον κουρκουμά περιέχει τζίντζερ, επίσης με αντιοξειδωτική και προστατευτική δράση, λεμόνια και πορτοκάλι που είναι πλούσια σε βιταμίνη C που θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι στα κρυολογήματα και καρότα που είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη που μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α.

Ρόφημα με κουρκουμά (για 2 μερίδες)

1 κ.σ. σκόνη κουρκουμά

1 πορτοκάλι

Διαφήμιση

ένα αγγούρι

1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ (περίπου 5 εκ.)

2 λεμόνια

5 καρότα

Προετοιμασία:

Ξεφλουδίζετε τα λεμόνια και το πορτοκάλι, το τζίντζερ και τα καρότα. Βάζετε τα στερεά συστατικά στο μπλέντερ και προσθέτετε το χυμό των εσπεριδοειδών. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μπορείτε να προσθέσετε παγάκια για να το αραιώσετε και μία κουταλιά μέλι αν το θέλετε πιο γλυκό.

Πηγή: Iatrikanea.gr

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αντιοξειδωτική
#βιταμίνη
#καρότα
#κουζίνες
#κουρκουμάς
#μέλι
#μπαχαρικό
#οργανισμό
#πορτοκάλι
#πρόληψη
#ρόφημα
#σώμα
#τζίντζερ