ΧΡΗΣΙΜΑ

Αυτές είναι οι τροφές που θα καθαρίσουν τα νεφρά σας!

Αυτές είναι οι τροφές που θα καθαρίσουν τα νεφρά σας!

Καθαρίζουν το αίμα, ρυθμίζουν την πίεσή του, ενισχύουν την ωρίμανση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Παράλληλα, διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του καλίου.

Δεν χρειάζεται να καταναλώσετε κάποιες τροφές για να εκτελεστούν αυτές οι λειτουργίες και γενικά ο καθαρισμός των νεφρών δεν αναγνωρίζεται από την ιατρική κοινότητα.

Τρόφιμα και νεφρά

Τα περισσότερα συστήματα “καθαρισμού των νεφρών» που περιλαμβάνουν τροφές και βότανα, φαίνεται να βασίζονται στην εσφαλμένη ιδέα ότι τα νεφρά είναι κάποιο είδος πεπτικού οργάνου. Ομως, σε αντίθεση με το στομάχι και τα έντερα, οι τροφές δεν βλάπτουν τα νεφρά, έτσι ώστε να μπορούν παράλληλα να υπάρχουν και εκείνες οι τροφές που να μπορούν να τα καθαρίσουν. Αντί, λοιπόν, να σκέφτεστε τα νεφρά ως μέρος του πεπτικού συστήματος, είναι καλύτερα να τα θεωρείτε τμήμα του κυκλοφορικού συστήματος ή αυτόνομο τμήμα του οργανισμού σας.

Νερό

Διαφήμιση

Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται πως αν τρώνε καρπούζι, θα μπορούν να καθαρίσουν τα νεφρά τους, επειδή περιέχει πολύ νερό. Η πρακτική αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για ασθενείς με νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη υγρών λόγω του ότι θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα ούρησης.

Το να καταναλώνει κανείς περισσότερα υγρά από αυτά που συνιστά ο νεφρολόγος, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, γιατί δεν θα μπορεί να απαλλαγεί από το περίσσιο υγρό μέχρις ότου έρθει η στιγμή για την επόμενη συνεδρία της αιμοκάθαρσης.

Κάλιο

Τα “συστήματα καθαρισμού νεφρών» που βασίζονται στο καρπούζι και σε άλλα φρούτα είναι επικίνδυνα, επειδή αυτές οι τροφές συχνά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. Πολλοί ασθενείς με προχωρημένη νόσο των νεφρών δεν είναι σε θέση να ρυθμίζουν την ποσότητα του καλίου στο αίμα τους. Πολλά φρούτα, συμπεριλαμβανομένου του καρπουζιού έχουν περισσότερο κάλιο απ’ αυτό που μπορεί ένας ασθενής να καταναλώσει με ασφάλεια. Αν τα επίπεδα του καλίου ανεβούν πάνω από 5,0 mEq / L, τα νεύρα αρχίζουν να ρετάρουν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία. Οι καρδιακές προσβολές και ο θάνατος θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτό το είδος “καθαρισμού». Τα συστήματα καθαρισμού των νεφρών με βάση τα βότανα, από την άλλη πλευρά, συχνά δημιουργούν επίσης πρόβλημα, επειδή δεν λαμβάνεται υπόψιν η περιεκτικότητά τους σε κάλιο.

Κοινή λογική

Αντί να ψάχνετε για συστήματα καθαρισμού των νεφρών σας μπορείτε να παρατείνετε την καλή νεφρική σας λειτουργία μέσω λογικών μέτρων όπως η μείωση της πίεσης του αίματος, εάν είναι απαραίτητο. Η υπέρταση είναι πολύ συχνή μεταξύ των νεφροπαθών, γιατί τα νεφρά συμμετέχουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Αν παίρνετε φάρμακα για την πίεση του αίματος, ασκείτε κάποιας μορφής σωματική δραστηριότητα και καταναλώνετε μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο μπορείτε να βοηθήσετε σε μεγάλο βαθμό τον εαυτό σας σε ό,τι αφορά την πρόληψη της νεφροπάθειας ή την επιδείνωσή της.

πηγή : medinova.gr

Διαφήμιση
TAGS:
#άνθρωποι
#διατροφή
#κάλιο
#καρπούζι
#νερό
#προβλήματα
#πρόληψη
#στομάχι
#φάρμακα
#φρούτα