ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα!

Αυτές είναι οι τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα!

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και μαζί του έφερε και το κοινό κρυολόγημα.

Η συχνή εναλλαγή της θερμοκρασίας, η πολυκοσμία, τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται, το ανοσοποιητικό που βάλλεται από την αύξηση των υποχρεώσεων είναι αυτά που οδηγούν σε συμπτώματα όπως φτέρνισμα, πονόλαιμο, βήχα και βουλωμένη μύτη.

Μπορείτε να “κολλήσετε” εισπνέοντας τον ιό ακόμα κι αν κάθεστε κοντά σε κάποιον που φταρνίζεται, ή ακουμπώντας την μύτη, τα μάτια, το στόμα, αφού πρώτα έχετε ακουμπήσει μια επιφάνεια μολυσμένη με τον ιό.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην θεραπεία του κρυολογήματος. Ο καθηγητής Ron Eccles από το πανεπιστήμιο του Cardiff, μιλώντας στην Daily Mail έδωσε συμβουλές και αποκάλυψε ότι:

1. το τσάι από βότανα,

2. ο χυμός πορτοκαλιού,

Διαφήμιση

3. συστατικά όπως το τζίντζερ,

4. το κάρι,

5. το τσίλι,

6. οι πιπεριές,

7. το σκόρδο,

8. διάφορα καυτερά μπαχάρια που φημίζονται για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες,

9. οι πρωτείνες, που περιέχονται σε τροφές, όπως το ψάρι και το κοτόπουλο βοηθούν στην ανοσολογική απόκριση και τονώνουν αμέσως το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Επίσης, η πλύση με αλατόνερο μπορεί να είναι άκρως αποτελεσματική. Σπάει τη ρινική συμφόρηση, απομακρύνει τα βακτηρίδια και τα σωματίδια του ιού. Μπορείς να ανακατέψεις 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και τα ανακατεύεις σε 250 γραμ ζεστό νερό. Χρησιμοποίησε μια σύριγγα χωρίς βελόνα. Κράτησε το ένα ρουθούνι κλειστό εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση των δαχτύλων, ενώ ψεκάζεις το μείγμα αλατιού στο άλλο ρουθούνι.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#βήχα
#διατροφή
#θεραπεία
#θερμοκρασίας
#ιδιότητες
#κοτόπουλο
#νερό
#πιπεριές
#σκόρδο
#τζίντζερ
#τσάι
#χειμώνας