ΥΓΕΙΑ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

Διάγνωση ασθενειών από τα..πόδια!

Πληροφορίες για την κατάσταση της υγεία μας μπορεί να πάρουμε από τα ..πόδια μας. Έντονο πρήξιμο και αφόρητοι πόνοι στα πόδια, στη φτέρνα, στο μεγάλο δάκτυλο , πληγές που δεν επουλώνονται με τίποτα , είναι ορισμένα από τα συμπτώματα, τα οποία πρέπει να μας βάλουν σε υποψίες.

Kρύα πόδια ζεστή καρδιά

Εάν τα πόδια σας είναι διαρκώς κρύα μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής κυκλοφορίας του αίματος. Η κακή κυκλοφορία πολλές φορές σχετίζεται με το κάπνισμα, την υψηλή αρτηριακή πίεση ή τα καρδιακά προβλήματα.

Πόνος στη φτέρνα

Οι πιο κοινές αιτίες για τον πόνο στη φτέρνα είναι η φλεγμονή του πελματιαίου ιστού η έντονη άσκηση, τα παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά αλλά και η τενοντίτιδα.

Διαφήμιση

Πρησμένα πόδια

Συνήθως πρόκειται για μία προσωρινή ενόχληση που προκαλείται από την ορθοστασία ή την ακινησία, όπως σε περιπτώσεις μεγάλων πτήσεων και κυρίως στις εγκυμονούσες. Αντιθέτως, όταν το πρήξιμο των ποδιών δεν υποχωρεί ίσως είναι σημάδι μία σοβαρής ιατρικής κατάστασης. Το επίμονο πρήξιμο των ποδιών μπορεί να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος, σε προβλήματα στο λεμφικό σύστημα ή στην ύπαρξη θρόμβου. Άλλοι παράγοντες είναι οι νεφρικές διαταραχές ή η υπολειτουργία του θυρεοειδούς.

Κάψιμο στα πόδια

Η αίσθηση καψίματος στα πόδια είναι συνηθισμένη στους διαβητικούς με περιφερειακή νευρική βλάβη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ανεπάρκεια Βιταμίνης Β, ή από το “πόδι του αθλητή»,ή από χρόνιες νεφρικές παθήσεις,ή από κακή κυκλοφορία στα πόδια (περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις) ή από υποθυρεοειδισμό.

Πληγές που δεν επουλώνονται

Τα έλκη στα πόδια που δεν επουλώνονται προειδοποιούν για την ύπαρξη διαβήτη. Η νόσος αυτή μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία και τη φυσιολογική επούλωση των πληγών με αποτέλεσμα ακόμα και μία απλή φουσκάλα να δημιουργεί πρόβλημα. Τα έλκη τα οποία δημιουργούνται είναι επιρρεπή σε μολύνσεις.

Η φαγούρα στα πόδια μπορεί να οφείλεται στο “πόδι του αθλητή», μία μυκητιασική μόλυνση που είναι πολύ συχνή κυρίως στους άνδρες ηλικίας 20-40 ετών. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε δερματίτιδα, δηλαδή σε αντίδραση σε κάποιο χημικό ή προϊόν περιποίησης, και να συνοδεύεται από κοκκινίλα ή εμφάνιση ξηρών περιοχών.

Τα πόδια μας μπορούν να παρέχουν στους ειδικούς πολλές σημαντικές πληροφορίες για την υγεία μας, όπως για παράδειγμα από το αν είμαστε αφυδατωμένοι μέχρι το αν αντιμετωπίζουμε κάποιο κυκλοφορικό πρόβλημα ή πνευμονική νόσο.

Διαφήμιση
TAGS:
#άνδρες
#κάπνισμα
#καρδιά
#κυκλοφορία
#μόλυνση
#πληροφορίες
#πόνο
#προβλήματα
#υγεία