Από ζάχαρη και καφέ μέχρι μαρμελάδες, μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε αποστείρωση στα βάζα σας για να υποδεχθούν με ασφάλεια νέο περιεχόμενο.
Αντί να βράσετε τα βάζα μπορείτε να τα ψήσετε, είναι το ίδιο αποτελεσματικό και πιο εύκολο.
Δεν χρειάζεται να έχετε αποστειρωτή στο σπίτι σας για να καταφέρετε να καθαρίσετε σε βάθος τα βάζα σας. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Ξεκινήστε πλένοντας τα βάζα σας με ζεστό σαπουνόνερο τα δοχεία που θέλετε να αποστειρώσετε, φροντίζοντας να τα ξεπλύνετε πολύ καλά με καυτό νερό. Έπειτα, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και βάλτε τα στο φούρνο στους 120°C για 15 λεπτά.
Μάθετε πώς να κάνετε τέλεια αποστείρωση.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, σας δίνουμε και μία εναλλακτική: σφηνώστε τα βάζα (για να μη σπάσουν) σε μία κατσαρόλα και σκεπάστε με ζεστό νερό. Αφήστε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, βγάλτε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα να στραγγίξουν πάνω σε μία καθαρή πετσέτα.