ΥΓΕΙΑ

Απίστευτο! Αυτό συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως αυγά

Απίστευτο! Αυτό συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως αυγά

Τα αυγά είναι πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή και δεν πρέπει να αμελείς να τα έχεις στο πιάτο σου. Είναι πολύ εύκολα στην προμήθεια, οικονομικά και θρεπτικά! Παρακάτω μπορείς να δεις τι συμβαίνει όταν τα καταναλώνεις. Αφού διαβάσεις, βρες μια συνταγή και καλή σου όρεξη.

Βελτιώνεται η λειτουργία του εγκεφάλου σου

Η χολίνη που περιέχουν τα αυγά είναι μια πολύ ευεργετική ουσία, απαραίτητη για τη σύνθεση του νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου με το περίπλοκο όνομα ακετυλοχολίνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι γενικά καταναλώνουμε λιγότερη χολίνη από όση στην πραγματικότητα έχουμε ανάγκη. Οι χαμηλές ποσότητες αυτές τις ουσίας στον οργανισμό, μπορούν να προκαλέσουν νευρολογικές διαταραχές και μειωμένη γνωστική λειτουργία.

Αποκτάς καλύτερο χαμόγελο

Το αυγό αποτελεί μια από τις λίγες πηγές βιταμίνης D. Αυτό σημαίνει, ότι είναι ένας μικρός θησαυρός για την υγεία των δοντιών σου και για τα κόκαλα σου επίσης. Βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία της καρδιάς, του εντέρου και του μεταβολισμού.

Τα μαλλιά σου παίρνουν τα πάνω τους

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως είναι μέσα και έξω το δέρμα σου, τα μάτια σου αλλά και τα μαλλιά σου. Τα αυγά έχουν άφθονη βιταμίνη Β2 και Β12.

Βλέπεις καλύτερα

Διαφήμιση

Καλά όχι ακριβώς, αλλά τα συστατικά του αυγού σε βοηθάνε να έχεις πιο υγιή μάτια. Συγκεκριμένα, δύο αντιοξειδωτικά που περιέχονται στον κρόκο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, προστατεύουν τα μάτια.

Αδυνατίζεις

Τα αυγά είναι γνωστό ότι αποτελούν μια πολύ καλή τροφή για καύση λίπους και απώλεια κιλών. Ο κύριος λόγος πίσω από αυτή την πραγματικότητα, είναι ότι μάλλον προκαλούν μεγαλύτερα επίπεδα κορεσμού.

Νιώθεις πιο χαλαρή

Τα 9 αμινοξέα που βρίσκονται στα αυγά, μπορούν να επηρεάσουν προς το καλύτερο την ψυχολογία σου.

Αποκτάς περισσότερη ενέργεια

Άσε κάτω τα ενεργειακά ποτά και πιάσε τα αυγά. Η βιταμίνη 12 που είναι γνωστή και ως ριβοφλαβίνη, ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Αυτές οι βιταμίνες δρουν πολύ ευεργετικά στο σώμα. Του δίνουν ενέργεια μετατρέποντας το φαγητό σε καύσιμο.

Δυναμώνεις το ανοσοποιητικό σου

Τα αυγά βοηθούν τον οργανισμό σου να οχυρωθεί απέναντι σε ασθένειες και ιούς. Περιέχουν περίπου το 1/4 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – μιας ουσίας που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδή.

Το σώμα σου αποκτά γράμμωση

Όχι με ένα αυγό βέβαια, αλλά βοηθάει. Και αυτό γιατί είναι σπουδαία πηγή πρωτεΐνης. Τυχαία νομίζεις όσοι γυμνάζονται το έχουν στο πρωινό τους;

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάγκη
#αυγό
#βιταμίνες
#βιταμίνη
#βιταμινών
#δέρμα
#ενέργεια
#θρεπτικά
#οργανισμό
#ορμόνες
#πιάτο
#πρωινό
#συνταγή
#σώμα
#υγεία
#φαγητό