ΥΓΕΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ! Είναι το πιο υγιεινό λαχανικό στον κόσμο κι όμως…κανείς δεν το γνωρίζει!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ! Είναι το πιο υγιεινό λαχανικό στον κόσμο κι όμως…κανείς δεν το γνωρίζει!

Τα οφέλη του είναι απίστευτα! Και όμως υπάρχει σε ελάχιστα Ελληνικά τραπέζια. Σύμφωνα με ένα νέο βαθμολογικό πίνακα, ο οποίος συντάχθηκε από ειδικούς ερευνητές διατροφολόγους του πανεπιστημίου William Paterson του Νιου Τζέρσεϊ και ο οποίος δείχνει τη θρεπτική πυκνότητα των διαφορετικών φρούτων και λαχανικών, το νεροκάρδαμο είναι το λαχανικό που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Λόγος γίνεται για το νεροκάρδαμο το άγνωστο λαχανικό με τα πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Διαφήμιση

Έχει την επιστημονική ονομασία Ναστούρτιο το φαρμακευτικό και είναι γνωστό ως νεροκάρδαμο. Η καταγωγή του είναι από την Ευρώπη και σήμερα βρίσκεται σε πολλές περιοχές της γης κοντά σε λίμνες, ρυάκια ποταμούς και χαράδρες. Ως φρέσκο τρώγεται σε διάφορες σαλάτες και σάντουιτς ενώ βράζεται και τρώγεται ως λαχανικό, σε σούπες κ.λ.π.

Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του είναι τα εξής:

Κάλιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο (περισσότερο από το σπανάκι), θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρος και οι βιταμίνες Α, Β6, Β12, C (περισσότερη από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια), D, E και KA.

Το νεροκάρδαμο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Ο Ιπποκράτης το είχε περιγράψει ως διεγερτικό και αποχρεμπτικό. Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από τη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας. Επίσης, έχει αναφερθεί ότι όταν τρώγεται ωμό μπορεί να προλάβει ή να επιδράσει θεραπευτικά στον καρκίνο. Στην Κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται για συρρίκνωση όγκων, βελτίωση της νυχτερινής όρασης και την παραγωγή της χολής, ενώ η δράση του επεκτείνεται και σε περιπτώσεις πονόλαιμου, δυσκολίας στην ούρηση, παρωτίτιδας και κακής… αναπνοής.

Διαφήμιση
TAGS:
#ασβέστιο
#βήχα
#βιταμίνες
#ερευνητές
#Ευρώπη
#θεραπεία
#θρεπτικά
#θρεπτικά συστατικά
#οργανισμό
#οφέλη
#περιοχές
#πορτοκάλια
#πρωτεΐνες
#σαλάτες
#σπανάκι
#φυτικές ίνες