ΥΓΕΙΑ

Ανακαλύψτε την Κρυφή Ταβέρνα της Αθήνας που Λειτουργεί από τις Αρχές του Περασμένου Αιώνα

Ανακαλύψτε την Κρυφή Ταβέρνα της Αθήνας που Λειτουργεί από τις Αρχές του Περασμένου Αιώνα

Η κρυφοί θησαυροί της Αθήνας δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν, χρειάζεται ωστόσο θάρρος και τόλμη για να τους ανακαλύψει κανείς. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος για να κατέβει την σχεδόν κρυμμένη σκάλα – που βρίσκεται σε ένα κτίριο του 1895 και δεν φέρει καμιά απολύτως ταμπέλα – για να μπει στην παλαιότερη ταβέρνα της Αθήνας, το “Δίπορτο».

Το “Δίπορτο» βρίσκεται στην γωνία των οδών Σωκράτους και Θεάτρου, στην πλατεία θεάτρου, μια ανάσα μακριά από την Βαρβάκειο αγορά. Το όνομά του το πήρε από τις δύο εισόδους που έχει, μία σε κάθε οδό.

ταβέρνα

Έξω από τη σκάλα που οδηγεί στην ταβέρνα δεν υπάρχει καμιά ταμπέλα.

Αν, λοιπόν, αποφασίσετε να μπείτε στην ταβέρνα θα δείτε να σας περιμένει ο κυρ-Μήτσος: ένας ευγενικός κύριος με περιποιημένο μουστάκι και με σήμα κατατεθέν του τη λευκή ρόμπα που δεν την αποχωρίζεται ποτέ. Ο κυρ-Μήτσος δουλεύει στο “Δίπορτο» από το 1957 – δηλαδή για πάνω από 60 χρόνια! Ξεκίνησε εκεί ως σερβιτόρος και δεξί χέρι του προηγούμενου ιδιοκτήτη, του κυρ-Μιχάλης. Μετά τον θάνατο του τελευταίου το 1991 ανέλαβε τη διεύθυνση της μοναδικής αυτής ταβέρνας που έχει μείνει ίδια και απαράλλαχτη από την δεκαετία του 1950.

ταβέρνα

Διαφήμιση

Η ταβέρνα έχει παραμείνει όπως ήταν την δεκαετία του 1950.

Το “Δίπορτο» θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία καθώς θα σας ταξιδέψει στην παλιά Αθήνα: πάτωμα με μωσαϊκό, μαρμάρινος νεροχύτης, ξύλινες καρέκλες και τραπέζια (10 όλα κι όλα) φθαρμένα από τον χρόνο και λαδόκολλα. Αυτό ήταν και το σκηνικό μέσα στο οποίο έτρωγαν οι εργαζόμενοι της Βαρβακείου αγοράς και οι καλλιτέχνες της Αθήνας (το “Δίπορτο» υπήρξε στέκι του Κώστα Βάρναλη) – άλλωστε αυτοί ήταν οι θαμώνες της ταβέρνας για πολλά χρόνια.

ταβέρνα

Η ρεβυθόσουπα είναι το χαρακτηριστικότερο πιάτο.

Στο “Δίπορτο» θα βρείτε πολύ συγκεκριμένα πιάτα: ρεθυθόσουπα, φασολάδα, πατάτες με σέλινο, αγγουροντομάτα, χόρτα και μερικές μερίδες ψάρια. Αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και κάποιο κοκκινιστό ή παραδοσιακό γιουβέτσι. Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα 13 τεράστια βαρέλια κρασιού που διακοσμούν τον χώρο – 600 κιλών το καθένα!

Κατάλογος δεν υπάρχει και αν έχει πολύ κόσμο είναι πιθανόν να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι με άλλους. Το “Δίπορτο» άλλωστε φημίζεται για το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα παρέες. Αν θέλετε, λοιπόν, μια αυθεντική εμπειρία με γεύση παλιάς Αθήνας μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αγορά
#Αθήνα
#Αθήνας
#γεύση
#γιουβέτσι
#εργαζόμενοι
#πατάτες
#πιάτο
#ταβέρνα
#ταβέρνας
#χρόνο
#ψάρια