ΥΓΕΙΑ

Αλκοόλ και δερματικά προβλήματα

Αλκοόλ και δερματικά προβλήματα

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεγάλη κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει το δέρμα αρνητικά και να επιδεινώσει προϋπάρχουσες δερματικές παθήσεις. Μπορεί να αφήσει τους ανθρώπους ευάλωτους σε δερματικά προβλήματα τα οποία αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.

Η κατανάλωση άνω των 14 μονάδων αλκοόλ προκαλεί τοξικότητα και άμεση βλάβη στο δέρμα του προσώπου μιας γυναίκα, που είναι ορατή το επόμενο πρωί, σημειώνουν ερευνητές.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενώ το hangover μπορεί να υποχωρήσει μετά από 24 ώρες, η επίδρασή του στο δέρμα σε γυναίκες ηλικίας 40 ετών μπορεί να διαρκέσει 28 ημέρες.

Διαφήμιση

Οι νεαρότερες γυναίκες επανέρχονται γρηγορότερα αλλά η γήρανση του δέρματος σε όσες είναι περίπου 20 ετών διαρκεί 2 εβδομάδες.

Στους άντρες, το δέρμα μπορεί να ανταποκριθεί γρηγορότερα στην επίδραση αλλά παρόλα αυτά μπορεί να χρειαστεί μια εβδομάδα να ανακάμψει.

Στα συμπτώματα της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ περιλαμβάνονται οι μαύροι κύκλοι και το οίδημα γύρω από τα μάτια, η αφυδάτωση στο μέτωπο, τα μάγουλα και τα χείλη, που προκαλεί γραμμές και ρυτίδες.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Lancet, περισσότεροι από τους μισούς όσων καταναλώνουν αλκοόλ εμπίπτουν στην κατηγορία ‘’επικίνδυνης κατανάλωσης.”

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr , Lancet

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#άντρες
#γήρανση
#γυναίκα
#γυναίκες
#δέρμα
#ερευνητές
#προβλήματα
#πρωί
#υγεία