ΥΓΕΙΑ

Αιμορροΐδες: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να τις προλάβετε

Αιμορροΐδες: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να τις προλάβετε

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια μη φυσιολογική κατάσταση κατά την οποία πρήζονται οι φλέβες του ορθού και του πρωκτού.

Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε δύο τύπους: στις εσωτερικές και τις εξωτερικές. Οι πρώτες προβάλλουν στον αυλό του ορθού, ενώ οι δεύτερες στον πρωκτό.

Ο πάσχων από αιμορροϊδοπάθεια νιώθει κάψιμο, φαγούρα και έντονο πόνο.

Η αιμορροιδοπάθεια προκαλείται από την υπερβολική πίεση στο ορθό, που αναγκάζει το αίμα να διογκώσει τα τοιχώματα των φλεβών, σπάζοντας τα μερικές φορές.

Η αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας περιλαμβάνει αγωγή με κρέμες και φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο, είναι σημαντικό να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες, να χάσετε τα περιττά κιλά και να μην αναβάλετε την επίσκεψη στην τουαλέτα.

nero 2

Διαφήμιση

Η κατανάλωση τουλάχιστον έξι ποτηριών νερού καθημερινά, μπορεί επίσης να αποτρέψει την πάθηση. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της αιμορροϊδοπάθειας είναι η πρόσληψη υγρών προκειμένου να διατηρούνται μαλακά τα κόπρανα.

Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων, λαχανικών και μη επεξεργασμένων δημητριακών ολικής αλέσεως, επίσης συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου.

Οι φυτικές ίνες διευκολύνουν την κινητικότητα του εντέρου και προλαμβάνουν το φούσκωμα και τα αέρια, παράγοντες που επιδεινώνουν την κατάσταση, σύμφωνα με τους ειδικούς της κλινικής Mayo.

Η πίεση κατά την προσπάθεια αφόδευσης μπορεί επίσης να επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς ασκείται πίεση στις φλέβες του ορθού.

Επισκεφθείτε την τουαλέτα αμέσως μόλις αισθανθείτε την ανάγκη να το κάνετε, καθώς η αναβολή σκληραίνει τα κόπρανα και δυσχεραίνει την αφόδευση.

Η ακριβής αιτία των αιμορροΐδων δεν είναι σαφής, αλλά συνδέονται με αυξημένη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία μέσα και γύρω από την περιοχή του πρωκτού.

Η κακή διατροφή και ο καθιστικός τρόπος ζωής, έχει ως αποτέλεσμα περίπου οι μισοί άνθρωποι να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες τους σε κάποια φάση της ζωής τους.

Πηγή: express.co.uk

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αιμορροΐδες
#ανάγκη
#άνθρωποι
#αντιμετώπιση
#διατροφή
#νερό
#περιοχή
#πόνο
#φάρμακα
#φυτικές ίνες