share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αφήστε τη γάτα σας να γουργουρίζει πάνω σας! Κάνει πολύ καλό στην υγεία σας

Αφήστε τη γάτα σας να γουργουρίζει πάνω σας! Κάνει πολύ καλό στην υγεία σας

Οι λάτρεις των γατών το γνωρίζουν: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αγκαλιάζεις τη γάτα, να την τρίβεις πίσω από τα αφτιά και να ακούς τα γουργουρίσματά της. Αυτά τα τετράποδα έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να φωτίζουν τις ημέρες μας και ένα επιπρόσθετο θετικό είναι το ότι γουργουρίζουν. Αυτά τα γουργουρίσματα είναι ένδειξη πως είναι ικανοποιημένες αλλά στην πραγματικότητα σημαίνουν και πολλά περισσότερα. Οι γάτες γουργουρίζουν σε μια πολύ συγκεκριμένη συχνότητα που σύμφωνα με πολλές μελέτες, έχει το ιδανικό επίπεδο για τα πάντα: από την υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση ως την ανάπτυξη των οστών. Αυτά τα οφέλη δεν ισχύουν μόνο για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και μπορούν να τα εκμεταλλευτούν. Αν έχετε γάτα, πάρτε την αγκαλιά και διαβάστε παρακάτω όλους τους λόγους που το γουργούρισμά τους έχει θετικά αποτελέσματα στο σώμα.

Γιατί γουργουρίζουν οι γάτες;c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-202Το γουργούρισμα είναι πολύ κοινό για τις γάτες ειδικά αν νιώθουν στοργικά και είναι εντελώς χαλαρές. Η γενική πεποίθηση είναι πως είναι ικανοποιημένες όταν κάνουν ήχους αλλά επίσης έτσι επικοινωνούν και εκφράζουν διάφορα συναισθήματα όπως η ανάγκη ή η ανησυχία. Υπάρχουν διαφορετικές υποθέσεις σχετικά με τον πιο μυ ή χορδή χρησιμοποιούν οι γάτες για να παράγουν διαφορετικούς ήχους και υπάρχουν πολλά είδη ζώων που κάνουν το ίδιο.

Τι συμβαίνει σε ένα γουργούρισμα;c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c-75

Το είδος της συχνότητας γουργουρίσματος εξαρτάται από το είδος της γάτα. Οι κατοικίδιες γάτες γουργουρίζουν σε συχνότητα 18 ως 20 Hz. Αυτοί οι ήχοι έχουν μελετηθεί και πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Ίσως αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι γάτες γουργουρίζουν. Οι καταπραϋντικές δονήσεις θεωρείται πως βοηθούν σε όλα, ακόμη και στα σπασμένα οστά. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτούς τους μικρούς βρυχηθμούς. Οπότε, πως μπορούν να βελτιώσουν την υγεία ενός ανθρώπου; Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πως το νιαούρισμα της γάτας είναι ευεργετικό για το σώμα σας.

Όφελος #1: Μειώνονται τα επίπεδα του άγχουςeccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-66

Το ότι νιώθετε λιγότερο άγχος όταν το αγαπημένο σας κατοικίδιο είναι στο στήθος σας, δεν είναι απόλυτα ψευδαίσθηση. Η συχνότητα του ήχου έχει ένα θεραπευτικό εύρος που χαλαρώνει τα νεύρα και μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε αγχωμένοι, προσπαθήστε να χαλαρώσετε στον καναπέ με την γάτα σας και δείτε αν αυτό έχει επίδραση σε εσάς.

Όφελος #2: Μειώνεται η αρτηριακή πίεσηa87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c-62

Η μαγική συχνότητα των γατών λέγεται επίσης πως έχει επίδραση στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή καταπολεμάται το άγχος που σίγουρα είναι ένοχο για την αύξηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Αυτή η συμβιωτική σχέση μπορεί να είναι υπέρ σας χάρις στα κατοικίδιά σας. Το λιγότερο άγχος οδηγεί σε πιο υγιή πίεση του αίματος, αυτό με τη σειρά του συμβάλει στην ύπαρξη ενός υγιή οργανισμού.

Όφελος #3: Βελτίωση της αναπνοήςe4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5-59

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το Mom.me, οι γάτες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της δύσπνοιας (δυσκολία στην αναπνοή). Αυτό συμβαίνει επειδή το ήρεμο γουργούρισμα μιας γάτας θυμίζει την εισπνοή και την εκπνοή δίνοντάς σας ένα παράδειγμα για το πώς να αναπνεύσετε και να παραμείνετε ήρεμοι. Η επίγνωση της αναπνοής είναι ένας ακόμη τρόπος να μειώσετε τα επίπεδα άγχους τόσο σε εσάς όσο και στη γάτα σας.

Όφελος #4: Θεραπεύει τα κατάγματα και τα σπασίματα1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc-53

Μελέτες έχουν δείξει πως το γουργούρισμα μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη των οστών, γεγονός που καθιστά ευκολότερο για αυτούς να επουλωθούν μετά από ένα διάλειμμα ή κάταγμα. Οι καλύτερες συχνότητες για την ενίσχυση της αντοχής των οστών είναι 25-50 Hz και οι αμέσως επόμενες καλύτερες είναι 100 ως 200 Hz. Αφού οι περισσότερες γάτες μπορούν να φτάσουν κοντά στα 20 Hz, τα γουργουρίσματά τους σίγουρα ενισχύουν την αντοχή των οστών και την επούλωσή τους.

Όφελος #5: Βελτιώνεται η υγεία της καρδιάς8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543-50

Σύμφωνα με το Care2.com, οι ιδιοκτήτες γατών έχουν 40% λιγότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα. Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα σύγκρινε 4.435 Αμερικανούς ηλικίας 30 ως 75 ετών και βρήκε πως οι μη οπαδοί των αιλουροειδών είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή. Αυτό πιθανότατα έχει να κάνει με τη χαμηλή αρτηριακή πίεση που δημιουργείτε και πάλι από τα καταπραϋντικά γουργουρίσματα.

Όφελος #6: Χαλαρώνει τους πονεμένους μύεςc9f0f895fb98ab9159f51fd0297e236d-45

Οι ίδιες δονήσεις που θεωρείται πως θεραπεύουν τα οστά, μπορεί να έχουν την ίδια επίδραση και στους μαλακούς ιστούς. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή τα οστά και οι ιστοί ανταποκρίνονται στην πίεση και γίνονται δυνατότερα όπως όταν γυμνάζεται κανείς. Ορισμένοι άνθρωποι μάλιστα υποθέτουν πως το γουργούρισμα τους βοηθά το μικρό του σώμα να παραμένει δυνατό μιας και συνηθίζουν να ξαπλώνουν συχνά.

Όφελος #7: Καταπραΰνει τις αρθρώσεις και καταπολεμά τις φλεγμονές45c48cce2e2d7fbdea1afc51c7c6ad26-44

Τέλος, θεωρείται πως μειώνεται η μόλυνση και το πρήξιμο που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στις αρθρώσεις. Έτσι, εκτός από την προσθήκη πάγου και την λήψη ασπιρίνης, περάστε χρόνο με την γάτα σας που μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην καταπολέμηση του πόνου. Ποιος ήξερε πως τα γουργουρίσματα της γάτας μπορεί να βοηθούν και να σημαίνουν τόσα εκτός από το ότι είναι ευχαριστημένη;

Πηγή

Διαφήμιση

logo