ΥΓΕΙΑ

9 Προειδοποιητικά Σημάδια πως υπάρχουν Θρόμβοι στο Αίμα σας. Το 2ο ΔΕΝ θα πρέπει να το Αγνοήσετε!

9 Προειδοποιητικά Σημάδια πως υπάρχουν Θρόμβοι στο Αίμα σας. Το 2ο ΔΕΝ θα πρέπει να το Αγνοήσετε!

Δεν θα ήταν τέλειο αν ξέραμε πότε θα αρρωστήσουμε και μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό;

Ενώ δεν γίνεται αυτό σε περιπτώσεις όπως της γρίπης ή του κρυώματος, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως αρχίζουν να σχηματίζονται θρόμβοι.

Τι είναι ένας θρόμβος;

Στην ουσία είναι όταν το αίμα δημιουργεί πυκνώσεις σαν ζελέ – ότι ακριβώς συμβαίνει όταν ματώνουμε για να σταματήσει η αιμορραγία.

Ωστόσο, όταν αυτό συμβαίνει μέσα σε κεντρικές αρτηρίες, είναι πιθανό να προκληθούν σοβαρά προβλήματα. Εάν ο θρόμβος μείνει εκεί που σχηματίστηκε στο σώμα, συνήθως είναι ακίνδυνος.

Εάν όμως ταξιδέψει στο αίμα και φτάσει στα πνευμόνια ή την καρδιά, τότε μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό εμβολισμό και να έχει θανατηφόρες συνέπειες.

Τα σημάδια εξαρτώνται από τον τύπο του θρόμβου που έχετε αλλά είναι σημαντικό να τα αναγνωρίσετε πριν γίνουν πολύ σοβαρά.

Δείτε 9 σημάδια που θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε:

Ταχυπαλμία

Εάν ο θρόμβος φτάσει στα πνευμόνια, πιθανώς να μειώνει την ροή του οξυγόνου και να προκαλεί ταχυπαλμία. Με άλλα λόγια, η καρδιά δουλεύει περισσότερο για να ισοφαρίσει την έλλειψη οξυγόνου.

Πόνος στο στήθος

Αυτό είναι ένα κλασσικό σημάδι του πνευμονικού εμβολισμού. Ο πόνος είναι έντονος σαν μαχαιριά και γίνεται χειρότερο όταν παίρνετε βαθιά ανάσα.

Δύσπνοια

Εάν ο θρόμβος είναι στα πνευμόνια, πιθανώς να δυσκολεύει την αναπνοή. Είναι επίσης πιθανό να ζαλιστείτε και να λιποθυμήσετε.

Διαφήμιση

Ανεξήγητος βήχας

Εάν έχετε ξηρό βήχα χωρίς λογική εξήγηση και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι τον προκαλεί, μπορεί να είναι σημάδι πνευμονικού εμβολισμού. Εάν βήχετε φλέμα ή αίμα, μιλήστε αμέσως με τον γιατρό σας.

Αποχρωματισμός του δέρματος

Εάν έχει δημιουργηθεί θρόμβος σε κεντρική αρτηρία, πιθανώς να δημιουργηθεί κοκκινίλα και να νιώθετε το σημείο ζεστό όποτε το ακουμπάτε.

Ξαφνικό πρήξιμο

Εάν δείτε τον έναν αστράγαλο ή την κνήμη να πρηστεί ξαφνικά, αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα θρόμβου. Μπορεί να συμβεί από μπλοκάρισμα στην κυκλοφορία του αίματος στο πόδι.

Πόνος στο χέρι ή το πόδι

Πιθανώς να το νιώθετε σαν μυϊκή κράμπα και το δέρμα να πρηστεί ή να γίνει κόκκινο. Προσοχή εάν ο πόνος χειροτερεύει όταν περπατάτε.

Εμετός

Εάν ο θρόμβος είναι στην κοιλιά, θα μπορούσε να σας προκαλεί εμετό. Συνήθως, θα έχετε και έντονο πόνο στην περιοχή της κοιλιάς.

Θολή όραση

Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι πως η αρτηρία του αμφιβληστροειδούς είναι μπλοκαρισμένη, ειδικά αν συνδυάζεται με ίλιγγο και προβλήματα αστάθειας.

Εάν νομίζετε πως έχετε κάποιον θρόμβο, μην διστάσετε να μιλήσετε στον γιατρό σας για να σας εξετάσει.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αναπνοή
#αποτελεσματική δίαιτα
#αποτοξινωτική δίαιτα
#βήχα
#βιολογικά προιόντα
#δέρμα
#δίαιτα για κυτταρίτιδα
#δίαιτα διατροφή
#δίαιτες για γρήγορο αδυνάτισμα
#διατροφή για απώλεια βάρους
#καρδιά
#κυκλοφορία
#περιοχή
#πόνο
#προβλήματα
#σώμα