ΥΓΕΙΑ

8 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε για να Έχετε Ζέστη

8 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε για να Έχετε Ζέστη

Μπορεί να έχουμε μπει για τα καλά στο χειμώνα αλλά ο λαός λέει ένα πράγμα, “Κάλλιο αργά παρά ποτέ»! Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να έχετε ένα ζεστό χειμωνιάτικο σπίτι. Δείτε όλα όσα θα σας προφυλάξουν από το κρύο.

Και επειδή μας αρέσει ως Έλληνες να τα κάνουμε όλα την τελευταία στιγμή, είπαμε να σας πούμε όλα όσα πρέπει να τσεκάρετε και να κάνετε στο σπίτι σας τον χειμώνα (σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει καμία προετοιμασία, αυτό το άρθρο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο)!

Συντήρηση στα air-condition Πάρτε ένα τηλέφωνο τον ειδικό που συντηρεί τα air-condition και κάντε τους μία συντήρηση (καλό είναι να την κάνετε κάθε χρόνο). Το ίδιο πρέπει να κάνετε με τα καλοριφέρ σας αλλά και με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σας. Καθαρίστε την ηλεκτρική σας σκούπα, το πλυντήριο ρούχων και πιάτων, την καφετιέρα και ό,τι άλλο έχετε σε ηλεκτρική συσκευή.

thehomeissue_xeimwnas01

Τσεκάρετε αν λειτουργεί σωστά το τζάκι σας για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση.

Καθαρίστε την καμινάδα Αν έχετε πολλά χρόνια να καθαρίσετε την καμινάδα του σας καλό είναι να το κάνετε. Ακόμα και τώρα, δεν είναι αργά. Είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει μαζέψει σκόνες και σκουπίδια και πως τραβάει σωστά όλον τον καπνό προς τα έξω.

Προετοιμαστείτε για πιθανή διακοπή ρεύματος Φτιάξτε ένα βαλιτσάκι με πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό με την κακοκαιρία του χειμώνα). Βάλτε μέσα στο βαλιτσάκι κεριά, έναν φακό και μπαταρίες, τις οποίες θα ανανεώνετε κάθε τρίμηνο.

Διαφήμιση

Φροντίστε τα έπιπλα του κήπου Φροντίστε να είναι καλυμμένα καλά τα έπιπλα του κήπου ή της βεράντας σας. Δεν θέλετε να τα δείτε κατεστραμμένα στο τέλος του χειμώνα.

Αλλάξτε τις σας Βάλτε κάποιες σε πιο σκούρες αποχρώσεις και σε πιο βαριά υφάσματα. Έτσι, θα νιώσετε καλύτερα την εποχή και θα κάνετε και μια μικρή διακοσμητική αλλαγή στο σπίτι σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα καλύμματα των καναπέδων σας. Αντικαταστήστε τα καλοκαιρινά σας με κάποια πιο χειμωνιάτικα. Κάντε το σπίτι σας πιο ζεστό και πιο φιλόξενο. Είναι κάτι που το χρειάζεστε περισσότερο τώρα απ’ ό,τι τους καλοκαιρινούς μήνες.

thehomeissue_xeimwnas02

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να φορέσετε ό,τι πιο ζεστό έχετε στην ντουλάπα σας. Ελέγξτε απλά τα παράθυρά σας γιατί μπορεί να μπάζουν χωρίς να το έχετε πάρει χαμπάρι.

Κάντε την αλλαγή στους ανεμιστήρες οροφής Γυρίστε τους που μπορεί να έχετε προς την αντίθετη κατεύθυνση για να φέρνουν τον ζεστό αέρα από το ταβάνι στο επίπεδο που κινείστε. Εκεί πάνω, τι να την κάνετε τη ζέστη;

Καλύψτε τρύπες και κενά στο σπίτι σας Αν αισθάνεστε πως μπαίνει κρύος αέρας στο σπίτι σας από τα , πάρτε ταινία και καλύψτε τις “τρύπες» και τα κενά που μπορεί να υπάρχουν. Καλό θα είναι να καλέσετε κάποιον ειδικό για να φροντίσει το συγκεκριμένο θέμα καθώς θα συνεχίσετε να το έχετε και το καλοκαίρι όπου θα μπαίνει ο ζεστός αέρας της ατμόσφαιρας στο σπίτι σας και θα εξουδετερώνει τη δουλεία που έχει κάνει ο κλιματισμός.

thehomeissue_zesti

Αν αισθάνεστε πως μπαίνει κρύος αέρας στο σπίτι σας από τα παράθυρα, πάρτε ταινία και καλύψτε τις “τρύπες» και τα κενά που μπορεί να υπάρχουν.

Καταπολεμήστε την υγρασία Kάντε έναν καλό έλεγχο σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας και βρείτε τυχόν σημεία που δείχνουν ότι έχετε . Συνήθως κάτι τέτοιο εμφανίζεται στο μπάνιο και την κουζίνα από προβλήματα που μπορεί να έχουν οι από πάνω σας.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αέρα
#Έλληνες
#κακοκαιρία
#καλοκαίρι
#κουζίνα
#κρύο
#πλυντήριο
#προβλήματα
#σπίτι
#τηλέφωνο
#Φτιάξτε
#χειμώνα
#χρόνο