share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

6 πράγματα που θα συμβούν όταν αρχίσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας!!!

6 πράγματα που θα συμβούν όταν αρχίσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας!!!

Το να επιτύχεις ή να αποτύχεις στη ζωή σχεδόν σε οτιδήποτε, σχετίζεται έως ένα μεγάλο βαθμό με το πώς νιώθεις και μέσα σου!

Όταν το ‘’μέσα” σου προσπαθεί και καταφέρνει να βρίσκεται σε ισορροπία ανεξάρτητα από το πόσο πολύ το επηρεάζουν κάποιοι εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες, τότε είναι βέβαιο πως έχεις βρει τον τρόπο να πιστεύεις σε εσένα. Εάν ωστόσο ορισμένες φορές νιώθεις το αντίθετο και δυσκολεύεσαι να σε αγαπήσεις: Εδώ θα βρεις 6 αλλαγές που θα συμβούν, μόλις πραγματικά αρχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου!

Θα αυξηθεί η επιμονή σου

Το να πιστεύεις στον εαυτό σου δεν σημαίνει αυτομάτως πως μπορείς να είσαι και παντοδύναμος. Οι δύσκολες στιγμές είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής και η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα το οποίο παρατηρείται σε όλο τον κόσμο. Η ουσιαστική διαφορά έγκειται στο να μπορείς παρά τις δυσκολίες, να συνεχίζεις να ζεις τη ζωή όπως σου αξίζει. Αν μη τι άλλο, εκείνος που πιστεύει στον εαυτό του ξέρει πολύ καλά πως στη διαδρομή θα συναντήσει πολλά εμπόδια. Αυτά τα εμπόδια εμφανίζονται στη ζωή είτε για να πάρεις ένα μάθημα είτε για να γίνεις πιο δυνατός. Συνέχισε να προχωράς, λοιπόν, ξεπερνώντας όσα περισσότερα εμπόδια μπορείς. Και θα διαπιστώσεις πως όλα αργά ή γρήγορα θα βρουν τον δρόμο τους. Μαζί και εσύ, γιατί ο επιμένων στη ζωή πάντα νικά!

Θα αρνείσαι να επικρίνεις και να επικρίνεσαι

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως τα αρνητικά σχόλια και ο τοξικός τρόπος σκέψης αντικατοπτρίζουν τον ψυχισμό και τον εσωτερικό κόσμο αυτού που τα ‘’προσφέρει” και αυτού που τα ‘’δέχεται”. Δεν είσαι εσύ υπεύθυνος εάν μονίμως βομβαρδίζεσαι από συμπεριφορές ανθρώπων που στόχο έχουν να σε πληγώσουν και να σε επικρίνουν! Εάν από την άλλη εσύ ο ίδιος ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου επικρίνοντας τους άλλους, αυτομάτως χάνεις και την μοναδική ευκαιρία να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Όταν επιλέξεις να επικεντρωθείς στη δική σου ζωή, στις δικές σου επιλογές αλλά και στις δικές σου προσωπικές ανάγκες τότε απευθείας θα έχεις καταφέρει να οδηγηθείς στον δρόμο της αληθινής ευτυχίας. Εκείνης που θα σε κατανοεί, θα σε σέβεται αλλά και θα σε αποδέχεται όπως ακριβώς είσαι!

Η κριτική των άλλων θα μοιάζει ευπρόσδεκτη

Σε ποιόν αλήθεια αρέσει η αρνητική κριτική και η αμφισβήτηση; Μάλλον σε κανέναν. Ωστόσο, είναι ευρέως γνωστό πως οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι και εκείνοι που γνωρίζουν πως από οποιαδήποτε αρνητική κριτική, μπορούν να μάθουν. Να προβληματιστούν και να εξελιχθούν, ώστε να γίνουν καλύτεροι. Το να πιστεύεις στον εαυτό σου λοιπόν θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια πιο σταθερή συναισθηματική βάση. Δίχως να αισθάνεσαι πως απειλείσαι από την κριτική των άλλων.

Διαφήμιση

Θα πιστέψουν και όσοι νοιάζεσαι σε εσένα

Το πώς νιώθεις για τον εαυτό σου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πώς νιώθουν και οι άλλοι για εσένα. Εάν πιστεύεις σε εσένα, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να μην πιστέψουν και όλοι οι υπόλοιποι στο πρόσωπό σου.Όσοι σε νοιάζονται πραγματικά θα τους δεις να χαίρονται με την χαρά σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσεις συνοδοιπόρους στη ζωή οι οποίοι με την σειρά τους θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις σε οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένο/η. Αρκεί να πιστέψεις. Σε εσένα!

Θα καταφέρεις να δημιουργήσεις θετικές σκέψεις

Η ενέργεια προσελκύει ενέργεια. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τύχη. Εάν η ενέργεια που εξωτερικεύεις στη ζωή είναι θετική τότε και η ενέργεια που θα εσωτερικεύσεις λίγο αργότερα, δεν έχει παρά να είναι και εκείνη θετική. Εάν επιμένεις να βλέπεις το ποτήρι ‘’μισοάδειο”, τότε και το ποτήρι θα επιλέξει να μένει ‘’μισοάδειο”. Εάν όμως αρχίσεις να περιμένεις το καλύτερο από οτιδήποτε βιώνεις καθημερινά, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αρχίσεις να βλέπεις να συμβαίνουν πράγματα που είναι απόλυτα συνυφασμένα με τις επιθυμίες αλλά και τους στόχους σου.

Η ευτυχία θα έρθει στη ζωή σου

Η ζωή είναι ένα ταξίδι και εσύ είσαι ο καπετάνιος της. Μόλις ξεκινήσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου, θα συνειδητοποιήσεις πως παρά τις δυσκολίες, τα κύματα και τις φουρτούνες, θα καταφέρεις εάν επιμείνεις, να οδηγηθείς εκεί που αναζητάς! Όταν αποκτηθεί ο έλεγχος και όταν ο φόβος της αποτυχίας λάβει τέλος, θα διαπιστώσεις πως τα νερά αυτού του ταξιδιού τελικά δεν είναι και τόσο αταξίδευτα. Αλλά μια πρόκληση να ζήσεις τη ζωή όπως επιθυμεί η καρδιά σου, αποκτώντας έτσι απεριόριστες δυνατότητες και ευκαιρίες. Και όσο συνεχίσεις να πιστεύεις σε εσένα και εξακολουθήσεις να το κάνεις με όλη σου την καρδιά, τόσο οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες θα συνεχίσουν με την σειρά τους να αυξάνονται.

Πηγή

Διαφήμιση

logo