ΥΓΕΙΑ

5 συνήθειες των βαθιά συνδεδεμένων ζευγαριών!!!

5 συνήθειες των βαθιά συνδεδεμένων ζευγαριών!!!

Τώρα που βρήκατε την μοναδική σας, αληθινή αγάπη, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα μείνετε βαθιά συνδεδεμένοι και ερωτευμένοι με τον σύντροφό σας για όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε 5 συνήθειες ζευγαριών που μοιράζονται μια βαθιά σχέση.

5 συνήθειες βαθιά συνδεδεμένων ζευγαριών

Το Ινστιτούτο Gottman Relationships Research λέει ότι οι βαθιές, οικείες σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών δημιουργούνται μέσω εκατοντάδων πολύ συνηθισμένων καθημερινών στιγμών μέσα στις οποίες προσπαθούν να δημιουργήσουν συναισθηματικούς δεσμούς. Αυτές οι καθημερινές στιγμές αφορούν κυρίως τις στιγμές του διαλόγου μέσω του οποίου ο ένας σύντροφος επιχειρεί να κερδίσει την προσοχή του άλλου.

Αυτή η έρευνα ενισχύει άλλες έρευνες του Ινστιτούτου Gottman Relationships Research. Το να στρέφεστε προς τον σύντροφό σας όταν αυτός επιδιώκει την προσοχή σας είναι ένα από τα θεμελιώδη κλειδιά για την επιτυχημένη σχέση. Υπάρχει διαφορά στο να δείχνεις ότι νοιάζεσαι για τον/την σύζυγό σου δίνοντάς του προσοχή, με το να τον αγνοείς. Η εσωτερική συναισθηματική κατάσταση του συντρόφου σας είναι σε δύσκολη θέση όταν είναι η σειρά σας να ακούσετε.

1. Συνεχώς μαθαίνετε για τον άλλον

Δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε στα αλήθεια κάποιον άλλον, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος που είστε μαζί. Θα υπάρχουν πάντα μνήμες που έχει ο σύντροφός σας που δεν μπορείτε να ξέρετε. Αλλά μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τον σύντροφό σας κάνοντάς του ερωτήσεις με βάθος.

Ακολουθούν λίγες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον σύντροφό σας για τον γνωρίσετε καλύτερα:

  • Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία με τον θάνατο ενός κατοικιδίου, ή ενός αγαπημένου;
  • Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη/άσχημη/πιο τρομακτική στιγμή της παιδικής σου ηλικίας;
  • Που θα ήσουν και τι θα έκανες αν δεν με είχες γνωρίσει ποτέ;
  • Γιατί πιστεύεις ό,τι πιστεύεις;
  • Ποιου η επίδραση πάνω σου ήταν η πιο σημαντική στη ζωή σου;
  • Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για αυτόν τον χρόνο και πώς μπορώ να σε βοηθήσω να τους πετύχεις;
  • Πώς μπορώ να γίνω καλύτερος σύντροφος για σένα;

2. Να μοιράζεστε με τον σύντροφό σας μια πιο οικεία γνώση του εαυτού σας

Προσκαλέστε τον σύντροφό σας να μάθει για τις προσωπικές σας ιδιωτικές πτυχές του εαυτού σας. Η οικεία γνώση που μοιράζεστε με έναν σύντροφο, μπορεί να περιλαμβάνει μυστικά, διαπροσωπικά τελετουργικά, σωματικές πληροφορίες, επίγνωση προσωπικής ευαλωτότητας και κοινές μνήμες ντροπιαστικών καταστάσεων.

Οι βαθιά συνδεδεμένοι σύντροφοι μοιράζονται μια γλώσσα γλυκόλογων και ιδιαίτερους τρόπους επαφής μεταξύ τους που εκφράζουν κάποιο νόημα ή δίνουν ευχαρίστηση στον άλλον. Αστεία που λέτε μόνο μεταξύ σας, ονόματα κατοικιδίων και το παιχνιδιάρικο πείραγμα, είναι τρόποι με τους οποίους ένα ζευγάρι συνδέεται σε ένα πιο οικείο επίπεδο.

3. Θετική επικοινωνία

Η επικοινωνία ένας πολύ σημαντικός δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Στο άρθρο μας 5 μικρά πράγματα που θα βελτιώσουν την σχέση σας, αναφέραμε δύο σημαντικά μέρη της καθημερινής αλληλεπίδρασης των ζευγαριών: να ακούτε τον άλλον και το παιχνίδι. Η ακρόαση του άλλου είναι ένα δώρο που δίνετε στον σύντροφό σας όταν είστε απόλυτα διαθέσιμοι να ακούσετε τα λόγια του, και το συναίσθημα που κρύβεται από πίσω τους. Το παιχνίδι είναι μια επιλογή που κάνετε για να περνάτε καλά με τον σύντροφό σας.

Διαφήμιση

Και το να ακούτε τον άλλον και το παιχνίδι, συμβάλλουν στην βαθιά σύνδεση του ζευγαριού. Φανταστείτε τον εαυτό σας, όχι μόνο να σας ακούνε και να σας κατανοούν σε ένα ουσιαστικό επίπεδο, αλλά και να διασκεδάζετε ενώ γίνεται αυτή η αλληλεπίδραση με τον σύντροφό σας. Θα νιώθατε ευτυχισμένοι, ότι σας αγαπάνε και ότι σας στηρίζουν.

Η ενεργή ακρόαση του άλλου είναι μια τέχνη που έχει χαθεί. Προτιμότερο από το να δώσετε την μισή σας προσοχή στον σύντροφό σας, αντικρίστε τον και ακούστε προσεκτικά αυτά ου σας λέει. Σας μιλάει ο αγαπημένος σας. Να του φέρεστε με την συμπόνια που και οι ίδιοι αξίζετε.

Σε ένα ζευγάρι με βαθύ δεσμό, ο ένας σύντροφος μεταδίδει την χαρά στον άλλον όσο πιο συχνά γίνεται. Σε μια έρευνα σχετικά με την υγεία μιας σχέσης και την μακροβιότητά της που έγινε από το Ινστιτούτο Gottman Relationship Research, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η χρήση του χιούμορ ή της στοργής κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης ήταν ουσιαστική για την υγεία της σχέσης.

4. Να έχετε την ίδια φιλοσοφία

Στο άρθρο μας 5 σημάδια ότι βρίσκεστε σε μια πνευματικά οικεία σχέση, μιλήσαμε σχετικά με το έχετε κοινή προοπτική στη ζωή. Εσείς και ο σύντροφός σας μοιράζεστε μια κοινή ιστορία για το τι είναι σημαντικό. Όταν λέτε στους άλλους για την σχέση σας, μιλάτε με όρους ιδεών, αξιών, στόχων και πως γνωρίζατε ότι ήσασταν ο κατάλληλος για τον άλλον παρά για τους δικά σας χαρακτηριστικά.

Τα βαθιά συνδεδεμένα ζευγάρια ξέρουν ότι κάθε άτομο είναι ικανό για αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό που σπάνια αλλάζει σε ένα άτομο είναι ο βαθύς πυρήνας των πεποιθήσεών του. Τα ζευγάρια που έχουν ισχυρό δεσμό μοιράζονται αυτές τις πεποιθήσεις, την ηθική και τις αξίες , κάτι που μεγαλώνει τον δεσμό της σχέσης τους γιατί συνδέεται ο ένας με τον άλλον σε ένα επίπεδο που έχει νόημα.

5. Ενισχύστε την αφοσίωσή σας

Η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τα ζευγάρια που έχουν ισχυρό δεσμό.

Οι συνδεδεμένοι σύντροφοι παίρνουν κάθε ευκαιρία να δείξουν στον/στην σύζυγό τους ότι θα προστατέψουν τα συναισθήματά του. Αυτή η επίδειξη εμπιστοσύνης βαθαίνει την δέσμευση του ζευγαριού.

Η προδοσία δεν είναι η γλώσσα των αφοσιωμένων ζευγαριών. Κάθε σύντροφος προστατεύει τα όρια του άλλου. Κρατώντας κρυφές τις ενδόμυχες λεπτομέρειες του συντρόφου τους, του εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Τα βαθιά συνδεδεμένα ζευγάρια βλέπουν κάθε επίδραση με τον άλλον σαν ευκαιρία να τον προδόσουν ή να τον προστατέψουν και πάντα επιλέγουν να προστατέψουν το άλλο τους μισό.

Η εμπιστοσύνη δεν έχει να κάνει μόνο με την μονογαμία. Τα ζευγάρια που έχουν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους δείχνουν ότι νοιάζονται για την καρδιά του συντρόφου τους με το να αποφεύγουν να δώσουν υπερβολική προσοχή σε κάποιον που ο σύντροφός του μπορεί να φαίνεται ως ρομαντικός αντίπαλος.

ΠΗΓΗ: : awakengr.com , powerofpositivity.com

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#δρόμος
#έρευνες
#ερευνητές
#Ινστιτούτου
#καρδιά
#πληροφορίες
#σχέσεις
#τι είναι
#υγεία
#χρόνο