ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να καθαρίσετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας φυσικά

5 συμβουλές για να καθαρίσετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας φυσικά
Η τουαλέτα σας είναι ένα από τα μέρη του σπιτιού σας που χρησιμοποιείτε συχνά καθ’΄ολη τη διάρκεια της ημέρας. Γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να το καθαρίζετε και να το απολυμαίνετε συχνά.
Τι μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας; Σας αρέσει η τουαλέτα σας να φαίνεται καθαρή και να είναι απαλλαγμένη από δυσάρεστες οσμές. Εξάλλου, αυτό είναι που κάνει ολόκληρο το μπάνιο έναν ευχάριστο χώρο και μας βοηθά να χαλαρώσουμε όταν πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε.

Ωστόσο, λόγω της συσσώρευσης μικροβίων, υγρασίας και άλλων ουσιών, είναι συνηθισμένο να βλέπετε άλατα και λεκέδες που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

Τα άλατα, που γίνονται ορατά με κίτρινο ή καφέ χρώμα, συνήθως δημιουργούνται από τη συσσώρευση ασβεστίου και άλλων ορυκτών που βρίσκονται στην παροχή ύδατος.Παρόλο που υπάρχει μεγάλη ποικιλία χημικών καθαριστικών στο εμπόριο για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισής τους, πολλοί είναι ενάντια της χρήσης τους λόγω των βλαβερών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν για το περιβάλλον.Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν φυσικές λύσεις που βοηθούν στην απομάκρυνση των λεκέδων και των αλάτων, που δεν επηρεάζουν το περιβάλλον ή την υγεία σας.Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε 5 ενδιαφέροντα κόλπα ικανά να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε άψογη την τουαλέτα σας.

Αφαιρέστε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας με φυσικό τρόπο με αυτά τα σπιτικά παρασκευάσματα

Λευκό ξύδι και λεμόνι

Ο συνδυασμός του λευκού ξυδιού με το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απολυμαντικό. Επί δεκαετίες, υπήρξε ένας οικολογικός τρόπος για να διατηρούνται πολλές επιφάνειες καθαρές.

Γι’ αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πολύ χρήσιμο, αφού τα φυσικά οξέα και των δύο συστατικών εξαφανίζουν εύκολα το πουρί.

Η εφαρμογή του μειώνει σημαντικά την εμφάνιση λεκέδων. Επιπλέον, αφαιρεί τους μικροοργανισμούς που προκαλούν δυσάρεστες οσμές.

Συστατικά

 • ½ φλιτζάνι (125 ml) λευκό ξύδι
 • Ο χυμός από ένα λεμόνι

Οδηγίες

 • Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού σε μισό φλιτζάνι άσπρο ξύδι και τρίψτε το μείγμα έντονα πάνω από τις περιοχές που θέλετε να καθαρίσετε.
 • Ανάλογα με τον τύπο του λεκέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι από την τραχιά του πλευρά ή ένα υγρό γυαλόχαρτο για να κάνετε τα πράγματα ευκολότερα.

Κόκα-Κόλα και μαγειρική σόδα

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε το κόλπο αυτό που απαιτεί τη χρήση ενός αναψυκτικού τύπου κόλα, για ξεβούλωμα της τουαλέτας ή της αποχέτευσης.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα προϊόντα για να αφαιρέσετε το πουρί και τους λεκέδες που σχηματίζονται στην επιφάνεια της τουαλέτας σας.

Διαφήμιση

Συστατικά

 • 1 κουτί αναψυκτικό τύπου κόλα (330 ml)
 • ½ φλιτζάνι (1 ml) λευκό ξύδι
 • 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (30 γραμμ.)

Οδηγίες

 • Για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας, αδειάστε το αναψυκτικό σε όλες τις περιοχές όπου συγκεντρώνεται το πουρί.
 • Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε αυτές τις περιοχές.
 • Στη συνέχεια, προσθέστε το λευκό ξύδι και τη μαγειρική σόδα για να κάνετε τη τουαλέτα σας να λάμψει.
 • Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά. Τρίψτε τις περιοχές με μια βούρτσα και ξεπλύνετε.

Ελαφρόπετρα

Αν και η ελαφρόπετρα είναι γνωστή κυρίως για την ικανότητά της να απομακρύνει το νεκρό δέρμα, είναι επίσης πολύ χρήσιμη για την αφαίρεση των λεκέδων που βρίσκονται στο μπάνιο.

Η λειαντική της δύναμη εξαφανίζει τα άλατα και αφήνει την επιφάνεια πολύ καθαρότερη απ’ότι ήταν.

Οδηγίες

 • Μουλιάστε την ελαφρόπετρα με λίγο ζεστό νερό και τρίψτε την πάνω στις περιοχές όπου υπάρχουν άλατα.
 • Αποφύγετε τη χρήση της ελαφρόπετρας ενώ είναι ξηρή, χωρίς να την έχετε μουλιάσει, καθώς θα μπορούσε να αφήσει γρατζουνιές.
 • Ξαναμουλιάστε την όποτε χρειάζεται.

Μαγειρική σόδα με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Μια πάστα φτιαγμένη από σόδα και υπεροξείδιο μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και να διευκολύνει τη δουλειά που έχετε να κάνετε.

Και τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να καθαρίσουν με φυσικό τρόπο τις επιφάνειες και επιπλέον να λειτουργήσουν ως απολυμαντικά για ενδελεχή καθαρισμό.

Συστατικά

 • 10 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (30 γραμμ.)
 • 2 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου (20 ml)
 • Ο χυμός από ένα λεμόνι (προαιρετικά)

Οδηγίες

 • Υγραίνετε τη σόδα με το υπεροξείδιο του υδρογόνου και χρησιμοποιήστε την πάστα που σχηματίζεται για να απομακρύνετε τους λεκέδες από την τουαλέτα.
 • Σκουπίστε με ένα πανί ή με ένα σφουγγάρι από την μαλακή του πλευρά και αφήστε το να ‘καθίσει’ για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.
 • Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού για να επιτύχετε ισχυρότερη λεύκανση.

Εάν αγωνίζεστε να αφαιρέσετε τα άλατα ή τους λεκέδες από την τουαλέτα σας, επιλέξτε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους και ακολουθήστε τις οδηγίες για να βάλετε ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αποτελεσματική δίαιτα
#βιολογικά προιόντα
#δέρμα
#δίαιτα διατροφή
#διατροφή για απώλεια βάρους
#δουλειά
#εμπόριο
#ημέρας
#ιδιότητες
#λεμόνι
#Μαγειρική
#νερό
#ξύδι
#Οδηγίες
#περιβάλλον
#περιοχές
#προϊόντα
#υγεία
#φυσικό