ΥΓΕΙΑ

5 Παράξενοι Τρόποι Που Το Σώμα Σας Λέει Να Πίνετε Περισσότερο Νερό!

5 Παράξενοι Τρόποι Που Το Σώμα Σας Λέει Να Πίνετε Περισσότερο Νερό!

Το μέσο ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό, επομένως δεν πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι η μη κατανάλωση επαρκούς ποσότητας είναι επιζήμια για την υγεία σας.

Χάνουμε νερό μέσω των ιδρωτοποιών αδένων, αλλά και με την αναπνοή μας, γι’αυτό είναι σημαντικό να πίνουμε άφθονο υγρό κάθε μέρα για να αναπληρώσουμε τα υγρά του σώματός μας.

Καθώς το σώμα μας γερνά, δεν διατηρεί το νερό με τον ίδιο τρόπο όπως παλιά, και συχνά αγνοούμε μερικά από τα σημάδια ότι χρειαζόμαστε ενυδάτωση. Αν δεν δώσετε προσοχή σε αυτά τα 10 προειδοποιητικά σημάδια, μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο τη συνολική υγεία σας.

1. Πάντα φαίνεται να είστε άρρωστοι

Οι γιατροί λένε να κρατάτε ενυδατωμένο το σώμα σας όταν είστε άρρωστοι – και ο λόγος είναι σημαντικός. Το νερό αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα σας, έτσι ώστε τα όργανά σας να λειτουργούν σωστά. Όταν το σώμα σας χρειαστεί νερό για να επιβιώσει, θα αρχίσει να δανείζεται το νερό που είναι αποθηκευμένο στα κύτταρα του αίματός σας, κάτι που δεν θα σας κάνει καλό μακροπρόθεσμα.

2. Έχετε συχνή επιθυμία για ένα σνακ

Όταν λέμε σνακ, δεν εννοούμε ένα σακουλάκι με καρότα. Η αφυδάτωση επιδρά στο πεπτικό σας σύστημα, προκαλώντας τα βακτήρια να αναπτύσσονται γρήγορα στο έντερό σας. Όπως και τα περισσότερα βακτήρια, χρειάζονται τη ζάχαρη, η οποία βοηθά να τα κρατήσει ζωντανά.

Διαφήμιση

3. Το δέρμα σας γερνάει γρηγορότερα από τους συνομήλικούς σας

Καμιά δεν θέλει να μοιάζει με τη μαμά του φίλου της. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας χρειάζεται περισσότερο νερό επειδή η αίσθηση της δίψας μειώνεται σταδιακά. Το νερό βοηθάει να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και να φαίνεται νεανικό και φρέσκο. Συνεπώς, έαν δεν πίνετε αρκετό νερό, το δέρμα σας θα “στεγνώσει», θα δημιουργηθούν ρυτίδες και θα επιταχυνθεί η διαδικασία γήρανσης.

4. Πάντα αισθάνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι

Όταν το σώμα σας δανείζεται νερό από τα κύτταρα του αίματος, τα κύτταρά σας δεν μπορούν να αντλήσουν αρκετό οξυγόνο για να σας δώσουν ενέργεια, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε λήθαργο. Αντί να κουλουριάζεστε κάτω από την κουβέρτα σας, ανεφοδιάστε τον οργανισμό σας με πολλά υγρά.

5. Παίρνετε βάρος

Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει έκπληξη, διότι το νερό ίσως σας κάνει να αισθάνεστε φουσκωμένοι, αλλά είναι πραγματικά αλήθεια.

Εάν δεν καταναλώνετε αρκετά υγρά, το σώμα σας δεν μπορεί να κάψει σωστά το λίπος – πράγμα που σας ενθαρρύνει να τρώτε περισσότερο, επιβραδύνοντας με αυτό τον τρόπο τον μεταβολισμό σας.

Πηγή: truelife

Διαφήμιση
TAGS:
#αναπνοή
#γιατροί
#δέρμα
#διαδικασία
#ενέργεια
#ζάχαρη
#καρότα
#μεταβολισμό
#νερό
#οξυγόνο
#οργανισμό
#σώμα
#υγεία