ΥΓΕΙΑ

5 φυσικοί τρόποι να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια μια και καλή

5 φυσικοί τρόποι να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια μια και καλή

Το καλοκαίρι είναι στενά συνδεδεμένο με τα μυρμήγκια. Αυτά τα μικρά ζωύφια είναι πολύ ενοχλητικά. Όταν μας δαγκώνουν, δημιουργούνται οιδήματα στο δέρμα. Κάποιες φορές προκαλούνται και αλλεργίες. Εάν σας δαγκώσουν, προσέχετε να μην ξυθείτε γιατί μπορεί να μολυνθείτε.

Αποφύγετε το δάγκωμά τους με αυτές τις χειροποίητες θεραπείες και απαλλαγείτε από αυτά μία και καλή.

Μη τοξικό εντομοαπωθητικό για μυρμήγκια. Ρίξτε 2/3 του φλιτζανιού λευκό ξύδι, 1/3 του φλιτζανιού νερό, 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου γαρύφαλλο, 20 σταγόνες ελαίου από τεϊόδεντρο και ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι Καστίλης σε ένα μπουκάλι ψεκάσματος. Ψεκάστε τα μυρμήγκια και τα σημεία όπου μαζεύονται έτσι ώστε να τα εξαφανίσετε και να εμποδίσετε την περαιτέρω εμφάνισή τους.

Έλαιο από τεϊόδεντρο. Αυτό το διάλυμα που αποτελείται από ένα υλικό είναι θαυματουργό. Βουτήξτε μία μπατονέτα στο έλαιο και αλείψτε τα σημεία όπου εμφανίζονται τα μυρμήγκια σε όλο το σπίτι.

Διαφήμιση

Βραστό νερό. Εάν γνωρίζετε πού μαζεύονται συνήθως τα μυρμήγκια, αντιμετωπίστε το πρόβλημα στην πηγή του, ρίχνοντας βραστό νερό απευθείας πάνω σε εκείνα τα σημεία.

Χυμός από λεμόνι. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκάσματος, μισό με χυμό από λεμόνι και μισό με νερό. Ψεκάστε τα σημεία από όπου εισέρχονται τα μυρμήγκια στο σπίτι σας.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή:remedydaily.com , patch.com , www.everydayhealth.com , www.creeklinehouse.com , www.scratchmommy.com, www.diyncrafts.com

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλλεργίες
#βιολογικά προιόντα
#δέρμα
#δίαιτα διατροφή
#ελαίου
#ζάχαρη
#θεραπείες
#καλοκαίρι
#λεμόνι
#νερό
#ξύδι
#σπίτι