ΥΓΕΙΑ

5 αποδεδειγμένοι μέθοδοι για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά σας κερδίζοντας χρόνια ζωής

5 αποδεδειγμένοι μέθοδοι για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά σας κερδίζοντας χρόνια ζωής

Η συνεχής προσπάθεια να διατηρήσουμε τη μέση μας λεπτή αν και κάποτε θεωρούνταν κυρίως θέμα ματαιοδοξίας, στην πραγματικότητα ίσως αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου από πολλές αιτίες (π.χ. θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία), αλλά κυρίως από καρδιακή προσβολή.

Ορισμένες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η κοιλιακή παχυσαρκία, κλινικά γνωστή ως κεντρική παχυσαρκία, η οποία μετράται από την αναλογία γοφών-μέσης μπορεί να είναι πιο σημαντική από τα λιπίδια του αίματος, δηλαδή την χοληστερίνη για τον καθορισμό του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής προσβολής.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, οι ακόλουθες 5 διατροφικές συμβουλές έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη γενικότερη υγεία σας.

1. Έλαιο καρύδας

Δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ανθρώπους έδειξαν ότι η καρύδα είναι ασφαλής και αποτελεσματική για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. Στη μελέτη που αφορούσε τις γυναίκες, η ομάδα θεραπείας λάμβανε 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας (30 ml) καθημερινά για μια περίοδο 12 εβδομάδων με αποτέλεσμα τη μείωση της περιφέρειας της μέσης και την άνοδο της “καλής” χοληστερίνης HDL.

2. Πράσινο τσάι

Διαφήμιση

Το πράσινο τσάι έχει χαρακτηριστεί ως “το φάρμακο που εξελίχθηκε σε ρόφημα». Πράγματι, έχουμε εντοπίσει έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για πάνω από 200 παθήσεις και για τις οποίες η χρήση του έχει διάφορα οφέλη με την παχυσαρκία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

3. Ηλιακό φως

Η έκθεση στην ακτινοβολία UVB, η οποία είναι πολύ περισσότερη 2 ώρες πριν και 2 ώρες μετά το μεσημέρι και υπεύθυνη για την παραγωγή της βιταμίνης D, μπορεί να αποτελέσει σημαντική μέθοδο για την καύση του κοιλιακού λίπους με φυσικό τρόπο.

4. Ουσίες που υπάρχουν στη διατροφή μας

Υπάρχουν εκατοντάδες πιθανές άλλες χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους στην κοιλιακή χώρα, αλλά οι 3 κύριες ουσίες (βιομηχανικά παραγόμενες) που προκαλούν προβλήματα είναι η φρουκτόζη, η δισφαινόλη Α και το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG).

5. Άσκηση

Αυτό είναι προφανές για πολλούς, αλλά δεν βλάπτει να υπενθυμίσουμε ότι με τη γυμναστική θα χάσετε βάρος. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιταχυνθεί η μείωση του λίπους στην κοιλιά μέσω της άσκησης είναι η αύξηση της έντασης των ασκήσεων.

Διαφήμιση
TAGS:
#HDL
#άντρες
#γυμναστική
#γυναίκες
#διατροφή
#έρευνες
#θανάτου
#μελέτη
#οφέλη
#παχυσαρκία
#πράσινο τσάι
#προβλήματα
#τσάι
#υγεία
#φυσικό
#χοληστερίνη
#χώρα