ΥΓΕΙΑ

5 Απλοί Τρόποι για να Προφυλάξετε την Αυλή σας από τα Τσιμπούρια και Ψύλλους

5 Απλοί Τρόποι για να Προφυλάξετε την Αυλή σας από τα Τσιμπούρια και Ψύλλους

Η νόσος του Lyme είναι μία βακτηριδιακή μόλυνση που μεταδίδεται από τσίμπημα τσιμπουριού και είναι κάτι που κανείς δεν θα θέλει να κολλήσει. Επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών και συχνά δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί λόγω των συμπτωμάτων της, που μοιάζουν με αυτά άλλων ασθενειών.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να εξαπλωθεί στις αρθρώσεις, στην καρδιά, ακόμα και στο νευρικό σύστημα. Το πρώτο βήμα για την πρόληψη ενάντια στην ασθένεια αυτή, είναι να γνωρίζετε το πού ζούνε τα τσιμπούρια.

Ζουν σε περιβάλλον με υγρασία, κοντά σε δασώδεις ή χλοώδεις περιοχές. Αφού περάσετε χρόνο έξω, σιγουρευτείτε πως δεν σας έχει τσιμπήσει κάποιο τσιμπούρι πριν μπείτε μέσα. Εάν βρείτε κάποιο, αφαιρέστε το αμέσως.

Δείτε τον σωστό τρόπο για να αφαιρέσετε ένα τσιμπούρι:

Τα σκυλιά και οι γάτες είναι επιρρεπείς σε τσιμπήματα από τσιμπούρια και στις ασθένειες που κουβαλάνε. Ενώ υπάρχουν εμβόλια, αυτό δεν θα σταματήσει το κατοικίδιο σας να φέρει ένα τσιμπούρι στο σπίτι.

Να τα ελέγχετε καθημερινά, ειδικά αν τα αφήνετε να βγουν έξω. Παράξενες αλλαγές στην όρεξή του μπορεί να δείξει πως έχει τσιμπηθεί από τσιμπούρι. Εάν βρείτε κάποιο σε κατοικίδιό σας, αφαιρέστε το αμέσως.

Κανείς δεν θέλει να φοβάται μία έξοδο στη φύση, αλλά η πρόληψη είναι το παν.

Με αυτούς τους 5 τρόπους θα μπορέσετε να κρατήσετε την οικογένειά σας ασφαλή από τα τσιμπούρια και τη νόσο του Lyme:

1. Κόψτε το Γρασίδι

Διαφήμιση

Το γρασίδι είναι το αγαπημένο μέρος για ένα τσιμπούρι.

2. Φτιάξτε μονοπάτι από χαλίκι

Τους αρέσει το γρασίδι. Αλλά σιχαίνονται τις πέτρες και δεν τους αρέσει να περπατάνε πάνω τους. Φτιάχνοντας μονοπάτια από χαλίκι, θα τους κρατήσετε μακρυά από την αυλή σας.

3. Κρατήστε τα ξύλα σας τακτοποιημένα

Τα ξύλα είναι το επόμενο μέρος που αγαπάνε περισσότερο μετά το γρασίδι. Γι’αυτό να τα έχετε τακτοποιημένα και στον ήλιο. Έτσι, δεν θα τα πλησιάζουν τα τσιμπούρια.

4. Χρησιμοποιήστε φυτά

Υπάρχουν πολλά φυτά που τα διώχνουν. Κάντε μία έρευνα και δείτε ποιο ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

5. Επενδύστε σε ένα Τσιμπουρο-φάγο

Δεν είναι και ότι πιο εύκολο και χρειάζεται αρκετό χώρο, αλλά οι κότες λατρεύουν τα τσιμπούρια και ταυτόχρονα θα έχετε και φρέσκα αυγά κάθε μέρα!

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Via:

Διαφήμιση
TAGS:
#βίντεο
#γάτες
#γρασίδι
#εύκολο
#καρδιά
#μόλυνση
#νευρικό σύστημα
#περιβάλλον
#περιοχές
#πρόληψη
#σκυλιά
#σπίτι
#συμπτωμάτων
#φρέσκα
#Φτιάξτε
#φύση
#φυτά
#χρόνο