ΥΓΕΙΑ

4 σοβαρά ουρολογικά συμπτώματα και τι σημαίνουν!!!

4 σοβαρά ουρολογικά συμπτώματα και τι σημαίνουν!!!

Αν δεν μπορείτε να δείτε μια ολόκληρη ταινία χωρίς να κάνετε διάλειμμα για τουαλέτα, τότε αυτό το άρθρο σας αφορά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σπάνια αφιερώνουν έστω και λίγο χρόνο για να σκεφτούν την κύστη τους, εκτός κι αν νιώσουν την ανάγκη να επισκεφτούν την τουαλέτα. Όταν όμως κάνουν την εμφάνισή τους ξαφνικά ουρολογικά συμπτώματα, τότε όχι μόνο πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη αλλά μάλιστα συνήθως είναι αδύνατο να τα αγνοήσουμε, αφού είναι και εξαιρετικά ενοχλητικά.

Πριν σας πιάσουν οι ανησυχίες, πρέπει αρχικά να αναλογιστείτε τι είναι φυσιολογικό για εσάς και τι όχι, συμβουλεύει ο Άντριου Άλτμαν, ουρολόγος στην Κλινική του Κλίβελαντ. Αν και δεν υπάρχει κάποιος “χρυσός κανόνας» για τη φυσιολογική συχνότητα επισκέψεων στην τουαλέτα, ένας μέσος όρος για τους περισσότερους ενήλικες είναι οι έξι με οκτώ μέσα την ημέρα και το πολύ μία κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει ο ειδικός.

Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα μπορεί απλώς να σημαίνουν ότι το μέγεθος της ουροδόχου κύστης είναι μικρό και επομένως ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει μεγάλη ποσότητα ούρων. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν η συχνουρία δεν θεωρείται ανησυχητική. Πρόβλημα διαπιστώνεται όταν η συχνότητα των επισκέψεων αυξάνεται και μάλιστα σημαντικά σε βάθος μερικών εβδομάδων ή μηνών, καθώς υποδεικνύει ενδεχομένως το λεγόμενο σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης. Το σύνδρομο είναι συχνότερο στις γυναίκες, εμφανίζεται όμως και σε άντρες με υπερπλασία του προστάτη.

Δεν είναι όμως μόνο η συχνουρία που υποδηλώνει πρόβλημα στο ουροποιητικό. Στην παρακάτω gallery θα δείτε τρία ακόμη κοινά ουρολογικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Διαφήμιση

Αίμα στα ούρα: Μπορεί να αποτελεί ένδειξη για ποικίλα ουρολογικά προβλήματα, όπως οι πέτρες στα νεφρά, μια φλεγμονή στην ουροδόχο κύστη ή μια ουρολοίμωξη.

Σκουρόχρωμα ούρα: Το σύμπτωμα αυτό οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις στην αφυδάτωση του οργανισμού. Αν δεν υποχωρήσει με την αυξημένη κατανάλωση υγρών (νερό αλλά και φρέσκα λαχανικά και τσάι χωρίς ζάχαρη) επιβάλλεται η επίσκεψη στον γιατρό.

Πόνος στην ούρηση ή θολά ούρα: Τα θολά ούρα, ιδίως αν έχουν ταυτόχρονα και έντονη μυρωδιά, υποδεικνύουν αφυδάτωση. Αν τα ούρα είναι θολά και εκδηλώνεται επίσης πόνος ή τσούξιμο στην ούρηση, τότε μάλλον υπάρχει λοίμωξη σε κάποιο τμήμα του ουροποιητικού συστήματος, είτε στην κύστη είτε στην ουρήθρα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , menshealth.com

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάγκη
#άνθρωποι
#άντρες
#γυναίκες
#ζάχαρη
#ημέρα
#κύστη
#λαχανικά
#νερό
#προβλήματα
#τι είναι
#τσάι
#φρέσκα
#χρόνο