share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

3 τρόποι να προστατευτείτε από τους ανθρώπους που θέλουν το κακό σας

3 τρόποι να προστατευτείτε από τους ανθρώπους που θέλουν το κακό σας

Μην αφήνετε την αρνητική ενέργεια των άλλων να σας επηρεάσει, δεν είναι δικό σας πρόβλημα!!

Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι φίλοι μας , μας αγαπούν και μας υποστηρίζουν και σίγουρα δεν νομίζουμε ότι έχουν πρόθεση να μας κατηγορήσουν και να μας υποβιβάσουν πίσω από την πλάτη μας. Συνήθως ξεκινάμε τις φιλικές μας σχέσεις με όλη τη καλή μας διάθεση. Ανοίγουμε την καρδιά μας και εμπιστευόμαστε τους φίλους μας ακόμα και με τις πιο κρυφές μας σκέψεις . Δυστυχώς όμως η ανθρώπινη φύση πολλές φορές υπερτερεί του αγνού συναισθήματος της φιλίας και ο σημερινός μας φίλος μπορεί να γίνει ο πιο μεγάλος εχθρός μας αύριο, γιατί το μικρόβιο της ζήλιας έχει μπει βαθιά μέσα στην καρδιά του. Οι φίλοι που ζηλεύουν μπορεί να είναι ενοχλητικοί ή και επικίνδυνοι. Γιατί ; Γιατί ξέρουν τις αδυναμίες μας , ξέρουν αρκετά γεγονότα και λεπτομέρειες από την ζωή μας γεγονός που τους δίνει τη δύναμη να μας πληγώσουν και να μας χτυπήσουν ακριβώς εκεί που θα πονέσουμε.

Η ζήλια πηγάζει από την ανασφάλεια του φίλου / της φίλης μας. Δεν φταιμε εμείς για την δημιουργία αυτού του συναισθήματος γιατί πολύ απλά κάνουμε κάτι για να το δημιουργήσουμε. Η συναισθηματική ανισορροπία που προκαλεί το συναίσθημα της ζήλιας βρίσκει τα αίτια της στην ζωή και στα βιώματα του φίλου / της φίλης μας. Μπορεί να αισθάνεται ανασφάλεια για την εμφάνιση του / της! Μπορεί να αισθάνεται ότι οικονομικά δεν μπορεί να φτάσει στα δικά σας επίπεδα και αυτό να τον εξοργίζει. Μπορεί πάλι να πιστεύει ότι ζει στη σκιά σας και να θέλει να σας εκδικηθεί. Μπορεί να αισθάνεται ανασφάλεια για το μορφωτικό του επίπεδο ή τα επιτεύγματα του σε σχέση με εσάς. Βέβαια , υπάρχει και τον ενδεχόμενο να είναι απλά ένα κακόβουλο άτομο που ευχαριστιέται να κάνει κακό πιστεύοντας ότι κερδίζει αξία μειώνοντας σας.

Αν κρατάμε αυτούς τους ανθρώπους στην ζωή μας , μάλλον θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα! Θα πρέπει να τους απομακρύνουμε το συντομότερο δυνατό πριν προλάβουν να μας κάνουν μεγάλη ζημιά. Δεν είναι δική μας ευθύνη να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα τους ή να ανεχτούμε την ζήλια τους από λύπηση. Ας μην ξεχνάμε ότι εάν τα δικά μας αισθήματα απέναντι τους ήταν όντως φιλικά και αυτοί μας ανταπέδωσαν την φιλία με φθόνο , τότε δεν άξιζαν ποτέ τη φιλία μας. Οι “φίλοι» αυτού του είδους μπορούν να προκαλέσουν μόνο καυγάδες , δυσαρέσκεια , άσχημο κλίμα και να μας βλάψουν ψυχικά και συναισθηματικά.

Εντοπίστε αυτούς τους ανθρώπους στο περιβάλλον σας και κρατήστε αποστάσεις. Η φιλία δεν είναι συνδεδεμένη με συμφεροντολογικά κίνητρα ή με υστερόβουλες πράξεις. Η φιλία δεν είναι απλά μια λέξη που χρησιμοποιούμε , είναι μια ευγενής ιδέα, μια σχέση αγάπης και κατανόησης , μια σχέση αδελφοσύνης. Όποιος σας ζηλεύει δεν έχει θέση δίπλα σας. Προτιμήστε να έχετε λίγους φίλους , αλλά πραγματικούς φίλους και μην ξοδεύεστε σε άσκοπες κοινωνικές επαφές που το μόνο που μπορούν να σας προσφέρουν είναι προβλήματα , πικρίες και εκνευρισμό!

Πως μπορείτε να προστατευτείτε από τέτοια άτομα εάν πρέπει να συναναστρέφεστε μαζί τους ; Κρατήστε τους έξω από την προσωπική σας ζωή – δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επέμβουν και να σας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Ποτέ μην μοιράζεστε μαζί τους τις ιδέες σας σε επαγγελματικό επίπεδο – δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τις οικειοποιηθούν! Ποτέ μην μιλάτε για τις επιτυχίες σας γιατί αυτό σίγουρα τους εξοργίζει ακόμα περισσότερο απέναντι σας. Μην τους μιλάτε ποτέ για τα οικονομικά σας – αφήστε τους να φαντάζονται! Ποτέ μην τους βάζετε στο σπίτι σας και μην τους αφήνετε να έρχονται σε επαφή με τα άτομα που αγαπάτε – δεν ξέρετε πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις επαφές για να σας κάνουν κακό! Η καλύτερη λύση όμως από όλες , είναι να φύγετε όσο το δυνατό πιο μακριά από κοντά τους και να ξεχάσετε την ύπαρξη τους – δεν έχετε ανάγκη από την κακή ενέργεια που εκπέμπουν!

Διαφήμιση

Ο φίλος δεν προδίδει. Ο φίλος δεν χαίρεται με την λύπη σας αλλά ούτε και λυπάται με την χαρά και την ευτυχία σας. Ο πραγματικός φίλος δεν θέλει ποτέ να σας πληγώσει και να σας εξευτελίσει. Δυστυχώς , υπάρχουν και άνθρωποι χωρίς αξίες και χωρίς ηθική που θα σας φερθούν με αυτό τον τρόπο γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την χαρά σας. Μην αισθάνεστε κακία γι αυτούς. Είναι απλά αξιολύπητοι.

-Προστατεύστε τον εαυτό σας από αυτούς,

-Απομακρυνθείτε και αφήστε την ζωή να τους δώσει αυτό που πραγματικά τους αξίζει.

-Και τη επόμενη φορά μην ξεχάσετε να είστε πιο επιλεκτικοί για τα άτομα που χαρακτηρίζετε ως φίλους σας…

Μην αφήνετε την αρνητική ενέργεια των άλλων να σας επηρεάσει, δεν είναι δικό σας πρόβλημα!!

ΠΗΓΗ: www.awakengr.com , healingeffect.gr , sxeseis.gr

Πηγή

Διαφήμιση

logo