ΥΓΕΙΑ

25 συμβουλές για την εξέλιξή σου!!!

25 συμβουλές για την εξέλιξή σου!!!

1. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το τι είναι σωστό, τι νοιώθεις, και τι χρειάζεται να αλλάξεις. Επίσης να ανακαλύψεις τι θέλεις να πετύχεις και ποιος θέλεις να γίνεις, είτε με προσωπικό ψάξιμο ή με βοήθεια συμβούλου! Το μόνο άτομο που μπορείς πάντα να βασίζεσαι, είσαι εσύ. Αναζήτησε στην ψυχή σου την αλήθεια σου, την εσωτερική σου Φωνή, έτσι ώστε να μπορείς πραγματικά να ξέρεις ποιος είσαι…

2. Να είσαι ο εαυτός σου, αυθεντικά!

Το να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος χάνεις το άτομο που είσαι πραγματικά. Να είσαι ο εαυτός σου. Αγκάλιασε την προσωπικότητα που βρίσκεται μέσα σου. Να είσαι αληθινός σε σένα! Άκουσε και έκφρασε την εσωτερική σου φωνή. Όποιος δεν το αντέχει, απομάκρυνε τον. Χρειάζεσαι θετικούς ανθρώπους δίπλα σου, όχι πια τοξικούς! Επίλεξε τους με προσοχή!

3. Να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με θάρρος, να τα βλέπεις σαν μαθήματα!

Δεν είναι τα προβλήματά σου που σε καθορίζουν, αλλά πώς αντιδράς σε αυτά! Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν αν δεν αναλάβεις δράση. Κάνε ό, τι μπορείς, όταν μπορείς, και αναγνώρισε τι έχεις ή δεν έχεις κάνει. Όλα σχετίζονται με το να κάνεις μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, σιγά-σιγά!

4. Να εκτιμάς τα μαθήματα που σε δίδαξαν τα λάθη σου

Είναι οκ να κάνεις λάθη. Είναι βήματα προόδου. Εάν δεν πέφτεις κατά διαστήματα, δεν μαθαίνεις δεν εξελίσσεσαι. Πάρε ρίσκα, πέσε αν χρειαστεί και μετά σήκω και προσπάθησε ξανά. Εκτίμησε ό,τι έχεις μάθει. Έτσι ο εαυτός σου μπορεί να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί. Τα σπουδαία επιτεύγματα τις περισσότερες φορές πραγματοποιούνται μετά απο σειρά αποτυχιών.

5. Να ξοδεύεις χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους!

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σε αγαπούν και σε εκτιμούν, και που σε ενθαρρύνουν να βελτιώνεσαι με υγιής τρόπους. Είναι αυτοί που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ζωντανός, αυτοί που αγκαλιάζουν “αυτό που ειλικρινά είσαι με τα θετικά και αρνητικά σου» την παρούσα στιγμή, αλλά και αγκαλιάζουν αυτό που θες να γίνεις. Μάθε να ξεχωρίζεις και να αποφεύγεις τους αρνητικούς, τοξικούς ανθρώπους που είναι έτοιμοι μόνο για ανούσια κριτική. Αυτοί έχουν το δικό τους πρόβλημα! Συγχώρεσε τους και προχώρα χωρίς αυτούς!

6. Να κάνεις προτεραιότητα τη δική σου ευτυχία, όχι μόνο των άλλων!

Οι ανάγκες σου έχουν αξία. Αν δεν τις αξιολογήσεις και δεν προσeξεις τον εαυτό σου, τότε τον σαμποτάρεις. Θυμήσου ότι αν θέλεις, είναι εφικτό να αναλάβεις να φροντίζεις και τις δικές σου ανάγκες, και ταυτόχρονα με των άλλων γύρω σου. Και από την στιγμή που οι ανάγκες σου ικανοποιούνται, κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι πολύ πιο ικανός να βοηθήσεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη πολύ καλύτερα.

7. Να παρατηρείς και να ζεις το παρόν. “Η Δύναμη του τώρα», Eckward Tolle!

Αυτή η στιγμή, το τώρα είναι ένα θαύμα. Αυτή η στιγμή είναι η πλέον μόνη εγγυημένη στιγμή για σένα. Αυτή η στιγμή είναι η ζωή. Σταμάτα να σκέφτεσαι για το πόσο μεγάλα μπορεί να είναι τα πράγματα στο μέλλον. Σταμάτα να σκέπτεσαι τι συνέβη ή δεν συνέβη στο παρελθόν. Μάθε να είσαι στο εδώ και τώρα εκτίμησε την ζωή για αυτά που σου παρέχει αυτή την στιγμή.

8. Να είσαι γενναιόδωρος και ευγενικός με τον εαυτό σου!

Εάν είχες ένα φίλο ο οποίος σου μιλούσε με τον ίδιο τρόπο που μερικές φορές μιλάς εσύ στον εαυτό σου, αναρωτήσου για πόσο καιρό θα επιτρέπεις σε αυτό το άτομο να είναι φίλος σου. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου ορίζει τα όρια για τους άλλους.Πρέπει να αγαπάς αυτό που είσαι ειδάλλως κανένας άλλος δεν θα το κάνει. Είσαι καθρέφτης!

9. Να απολαμβάνεις τα πράγματα που ήδη έχεις και να τα βλέπεις με ευγνωμοσύνη!

Το πρόβλημα με μερικούς από εμάς είναι ότι νομίζουμε ότι θα ευτυχίσουμε φτάνοντας σε ένα ορισμένο επίπεδο ζωής, συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους άλλους! Δυστυχώς, σου παίρνει σχετικά λίγο καιρό ώσπου να κατανοήσεις ότι η ευτυχία βρίσκεται όταν μάθεις να εκτιμάς αυτά που έχεις! Μην ξοδεύεις ολόκληρη την ζωή σου επενδύοντας στο μέλλον, χωρίς ποτέ να σταματήσεις να απολαύσεις αυτά που έχεις τώρα. Όταν ξυπνάς το πρωί, εκτίμησε το που βρίσκεσαι και αυτά που ήδη έχεις.

10. Δημιούργησε τη δική σου ευτυχία με απλούς ουσιαστικούς τρόπους!

Εάν περιμένεις από κάποιον άλλο να σε κάνει ευτυχισμένο τότε έχασες! Επίλεξε την ευτυχία σου! Να είσαι η αλλαγή που περιμένεις να δεις στον κόσμο. Να είσαι ευτυχισμένος με αυτό που είσαι τώρα, και άσε την αισιοδοξία να εμπνεύσει το ταξίδι σου στο αύριο.

11. Μη στέκεσαι στην αδράνεια. Νιώσε ότι είσαι έτοιμος!

Μη σκέφτεσαι πάρα πολύ, έτσι θα δημιουργήσεις ένα πρόβλημα εκεί που καν δεν υπάρχει! Αξιολόγησε τις καταστάσεις και ανάλαβε αποφασιστική δράση. Η πρόοδος περιλαμβάνει ρίσκο, δε μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Οι πιο μεγάλες ευκαιρίες στην ζωή, μας αναγκάζουν να αναπτυχθούμε πέρα από τη ζώνη της ασφάλειας μας.

12. Σταμάτα να δημιουργείς σε σχέσεις “παθολογικές», “τοξικούς» ανθρώπους για τους λάθος λόγους!

Οι σχέσεις πρέπει να επιλέγονται με σύνεση. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος, παρά να είσαι με κακή παρέα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βιάζεσαι. Αν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει, την κατάλληλη στιγμή, με το κατάλληλο πρόσωπο, και για τον καλύτερο λόγο.

13. Σταμάτα να απορρίπτεις νέες σχέσεις, επειδή οι παλιές δεν λειτούργησαν

Διαφήμιση

Στη ζωή θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει ένας σκοπός, ένα μάθημα που συνάντησες τον καθένα. Μερικοί θα σε δοκιμάσουν, μερικοί θα σε χρησιμοποιήσουν και κάποιοι θα σε διδάξουν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κάποιοι θα βγάλουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτούς να ψάχνεις και να σε αυτούς να επενδύεις!

14. Σταμάτα να προσπαθείς να συναγωνίζεσαι τους άλλους!

Μην ανησυχείς για το τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα από εσένα. Επικεντρώσου να κατακτάς τα δικά σου ρεκόρ καθημερινά. Η επιτυχία είναι μια μάχη μόνο ανάμεσα σε εσένα και τον εαυτό σου.

15. Σταμάτα να κρατάς κακίες!

Μη ζεις τη ζωή σου με το μίσος στην καρδιά σου. Θα καταλήξεις να πληγώνεις τον εαυτό σου περισσότερο από ό, τι τους ανθρώπους που μισείς.. Συγχώρεση είναι όταν λες: “Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό που μου έκανες να καταστρέψει την ευτυχία μου για πάντα». Η συγχώρεση είναι η απάντηση. Άστο να φύγει, βρες την γαλήνη, ελευθέρωσε τον εαυτό σου!

16. Σταμάτα να γκρινιάζεις, να διαμαρτύρεσαι και να στεναχωριέσαι για τον εαυτό σου!

Οι κακοτοπιές της ζωής συνέβησαν για κάποιο σκοπό, ίσως για να αλλάξουν την πορεία σου σε μια κατεύθυνση που προορίζεται ειδικά για εσένα. Μπορεί να μην σου είναι εύκολο να το δεις αυτό και να το κατανοήσεις την ίδια στιγμή που σου συμβαίνει. Παρ’ όλα αυτά, ανακαλώντας τις παλίες αρνητικές κακοτοπιές, τελικά παρατηρείς ότι σε έχουν οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέρος, σε ένα καλύτερο άτομο, σε μια καλύτερη κατάσταση.

17. Σταμάτα να σπαταλάς χρόνο εξηγώντας στους άλλους ποιος είσαι!

Οι φίλοι σου δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σου δεν θα το πιστέψουν ούτως ή άλλως. Κάνε λοιπόν αυτό ακριβώς που ξέρεις μέσα από την καρδιά σου και αυτό είναι το σωστό.

18. Σταμάτα να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, δίχως να κάνεις ένα διάλειμμα.

Ο χρόνος έχεται που πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα, ακόμα και όταν δεν έχεις χρόνο για αυτή. Εάν συνεχίσεις να κάνεις αυτά που έκανες, θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτά που έπαιρνες. Μερικές φορές χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς από τον εαυτό σου και την ίδια την κατασταση για να δεις τα πράγματα καθαρά.

19. Σταμάτα να παραβλέπεις την ομορφιά των μικρών στιγμών

Απόλαυσε τα μικρά πράγματα, επειδή κάποια μέρα μπορεί να κοιτάξεις πίσω και να ανακαλύψεις πως τελικά αυτές ήταν οι μεγάλες στιγμές. Τα καλύτερα κομμάτια της ζωής σου είναι τα μικρά, είναι αυτές οι ανώνυμες στιγμές που περνάς χαμογελώντας μαζί με κάποιον που αξίζει για σένα.

20. Να είσαι ευγνώμων στη ζωή σου!

Ξύπνα κάθε μέρα ευγνώμων για τη ζωή σου. Κάποιοι κάπου αλλού, απεγνωσμένα αγωνίζονται για την δική τους. Αντί να σκέπτεσαι τι χάνεις, προσπάθησε να σκέπτεσαι τι έχεις.

21. Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα τέλεια!

Ο πραγματικός κόσμος δεν ανταμείβει τους τελειομανείς, ανταμείβει τους ανθρώπους που ολοκληρώνουν, αυτούς που έχουν να κάνουν με τον καλυτερο τρόπο ό,τι μπορούν.

22. Σταμάτα να ακολουθείς “το Πολυταξιδεμένο μονοπάτι». Αντίθετα διάλεξε “το λιγότερο ταξιδεμένο δρόμο» (“The road less travelled»), M. Scott Peck.

Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν σχεδιάζεις να πετύχεις κάτι αξιόλογο. Μην ακολουθήσεις την πεπατημένη. Κάνε κάτι ασυνήθιστο, κάτι αξιοσημείωτο.

23. Σταμάτα να ενεργείς σαν όλα να είναι καλά, αν όντως δεν είναι!

Μερικές φορές είναι οκ να να ταράζεσαι, να νευριάζεις, να θυμώνεις, να κλαις. Δεν χρειάζεται πάντα να προσποιείσαι τον δυνατό, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αποδεικνύεις συνεχώς ότι όλα πάνε καλά. Εκφράσου, φώναξε, κλάψε αν χρειάζεται, είναι υγιές! Όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο πιο γρήγορα θα είσαι σε θέση να χαμογελάσεις και πάλι.

24. Σταμάτα να ανησυχείς συνέχεια!

Με το να ανησυχείς δεν πετυχαίνεις τίποτα! Η ανησυχία είναι “Χαμένη ενέργεια»! Δεν σε βοηθά ούτε να κάνεις κάτι πιο καλά, ούτε αφαιρεί εμπόδια. Ένας τρόπος για να ελέγξεις αν κάτι αξίζει είναι να αναρωτηθείς: “Θα έχει σημασία για εσένα το συγκεκριμένο ζήτημα σε ένα χρόνο; Σε τρία χρόνια;». Εάν όχι, τότε δεν αξίζει να ανησυχείς για αυτό.

25. Σταμάτα να εστιάζεις σε αυτά που δεν θέλεις να συμβούν

Επικεντρώσου σε αυτά που θέλεις να συμβούν. Η θετική σκέψη είναι η αρχή κάθε μεγάλης επιτυχημένης ιστορίας. Αν ξυπνάς κάθε πρωί με τη σκέψη ότι κάτι υπέροχο θα συμβεί στη ζωή συχνά θα συμβεί!

ΠΗΓΗ: www.awakengr.com

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάγκη
#άνθρωποι
#εύκολο
#καρδιά
#κόσμος
#ομορφιά
#παρέα
#πορεία
#προβλήματα
#πρόσωπο
#πρωί
#σχέσεις
#ταξίδι
#τι είναι
#χρόνο
#χρόνος